Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο κρυφός κίνδυνος που κρύβουν οι μπανάνες - Δώστε προσοχή σε...

Μην το αγνοήσετε

1 Ιουνίου 2020 11:09
Ο κρυφός κίνδυνος που κρύβουν οι μπανάνες - Δώστε προσοχή σε...

Αυτοί είναι οι κρυφοί κίνδυνοι που κρύβουν οι μπανάνες, τους οποίους μπορεί να μην είχατε φανταστεί. Είναι γνωστό ότι η μπανάνα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, για αυτό και δεν πήγαινε το μυαλό μας στα παρακάτω.

Οι μπανάνες θεωρούνται διατροφικός θησαυρός καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι ιδανική πηγή καλίου, ενώ οι μπανάνες έχουν πολλές βιταμίνες, καλά σάκχαρα και αμινοξέα που βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο διαβήτης ακόμα και ο καρκίνος, ενώ θεωρούνται ως τροφή που έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος και πως βελτιώνει ακόμα και τη μνήμη και την ψυχική διάθεση.

Ο κίνδυνος που κρύβουν

Οι βήτα-αναστολείς, ένας τύπος φαρμάκου που συνήθως συνταγογραφείται για καρδιακές παθήσεις, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του επιπέδου του καλίου στο αίμα. Οι τροφές με υψηλές ποσότητες καλίου, όπως οι μπανάνες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, όταν λαμβάνετε β-αναστολείς.

Η κατανάλωση υπερβολικού καλίου μπορεί να είναι επιβλαβής για εκείνους, που τα νεφρά τους δεν είναι λειτουργικά πλήρως. Εάν τα νεφρά σας δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν το πλεόνασμα καλίου από το αίμα, τότε είναι πιθανό η συσσώρευση καλίου, η οποία μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια αλλεργία στις μπανάνες. Εάν κάποιος με αλλεργία μπανάνας τρώει μπανάνα, μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα στο στόμα και στον λαιμό όπως κνησμός, κνίδωση, οίδημα και συριγμό.

Οι μπανάνες μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες. Τα άτομα που συχνά εμφανίζουν πονοκεφάλους ημικρανίας συνιστάται να μην καταναλώνουν περισσότερο από μισή μπανάνα ημερησίως.

Οι μπανάνες περιέχουν επίσης πολλές ίνες. Η κατανάλωση πάρα πολλών ινών μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, αέρια και κράμπες στο στομάχι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share