Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσοχή: 5 τροφές που "διαλύουν" το έντερο

Σας αφορά!

1 Ιουνίου 2020 08:35
Προσοχή: 5 τροφές που

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το έντερο σας; Κάνετε συχνά σπαστική κολίτιδα; Βρήκαμε τις 5 τροφές που θα βάλουν τέλος στον "εφιάλτη" σας.

Μετά τις τροφές που κάνουν κακό στην καρδιά, θα σας παρουσιάσουμε τα τρόφιμα που δημιουργούν θέμα στο έντερο, προκαλώντας σπαστική κολίτιδα. Τι είναι όμως αυτό;

Η σπαστική κολίτιδα ή αλλιώς "σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου" είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο στην κοιλιά και προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου. Ορισμένοι ασθενείς έχουν συχνές, υδαρείς κενώσεις (διάρροια), ενώ σε άλλους ασθενείς η σπαστική κολίτιδα εμφανίζεται με μειωμένη κινητικότητα του εντέρου (δυσκοιλιότητα).

Είναι αρκετά δύσκολο, να αναφερθεί ακριβώς μια λίστα τροφίμων που θα πρέπει να αφαιρεθούν από το καθημερινό διαιτολόγιο. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε να μειώνετε κάποιες βασικές τροφές που τρώτε κάθε μέρα. Η παρακάτω λίστα τροφίμων παρατίθεται, ώστε να σας διευκολύνει να ανιχνεύσετε τα τρόφιμα που σας επιδεινώνουν τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

Δείτε αναλυτικά:

  • Λιπαρά φαγητά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Σπόροι / αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ωμά φρούτα
  • Λαχανικά

6 τροφές που κάνουν κακό στην υγεία και προκαλούν φλεγμονές

Υπάρχουν 6 τρόφιμα στην αγορά που κάνουν αρκετό κακό στην υγεία μας και προκαλούν φλεγμονές! Ποια είναι αυτά;

"Χρόνια φλεγμονή", αυτή είναι μια φράση που βλέπετε αρκετά συχνά στο διαδίκτυο, ωστόσο τείνει να χάνει την σημασία της, λόγω της συχνής χρήσης. Μην απατάστε! Η χρόνια φλεγμονή είναι κάτι σοβαρό. Οι επιστήμονες την έχουν συνδέσει με τις πιο επικίνδυνες ασθένειες, όπως η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης, το Αλτσχάιμερ, το εγκεφαλικό και ο καρκίνος.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, μπορεί κανείς να καταλάβει για ποιο λόγο αυτές οι ασθένειες είναι συχνές στην Αμερική. Απλά ρίξτε μια ματιά στη διατροφή τους. Είναι γεμάτη φλεγμονώδεις τροφές και συστατικά. Εκτός όμως, από αυτές τις τροφές που κάνουν φλεγμονές, δείτε εδώ 10+1 τροφές που προκαλούν καρκίνο.

Πάμε να δούμε τις τροφές αναλυτικά:

Τηγανητά

Η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί τον σχηματισμό τελικών προϊόντων προχωρημένης ζύμωσης. Το σώμα συμπεριφέρεται σε αυτά τα συστατικά σαν ξένα και ανταποκρίνεται με φλεγμονή. Ούτως ή άλλως, η φλεγμονή είναι απλά η αντίδραση του σώματος σε κάτι που αντιλαμβάνεται σα λοίμωξη. Ξανασκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα πάτε να φάτε τηγανητό κοτόπουλο ή πατάτες.

Προπαρασκευασμένα, συσκευασμένα και έτοιμα φαγητά

Ανήκουν σε μια μεγάλη κατηγορία φλεγμονωδών τροφών. Περιέχουν ένα σωρό βλαβερά έλαια, ακόρεστα λίπη, σάκχαρα και πρόσθετα όπως MSG. Όλα αυτά καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος και προκαλούν υπέρ πολλαπλασιασμό των φλεγμονών. Απλά πείτε όχι σε επεξεργασμένα τυριά, γλυκά, αναψυκτικά και φανταχτερά δημητριακά.

Λάδι από λαχανικά

Ακούγεται παράλογο, σωστά; Πώς μπορεί να είναι βλαβερό κάτι που περιέχει λαχανικά; Και το ελαιόλαδο μπορεί να είναι κακό. Είναι σημαντικό να ξέρετε, ότι τα λάδια από λαχανικά (καλαμπόκι, σόγια και ηλιόσπορο συγκεκριμένα) περιέχουν επικίνδυνες ποσότητες ω-6 λιπαρών οξέων τα οποία προκαλούν φλεγμονή. Το ελαιόλαδο, το οποίο περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, είναι η καλύτερη επιλογή.

Άσπρο ψωμί

Το άσπρο ψωμί περιέχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Το σώμα μετατρέπει αυτούς τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη με ανησυχητική ταχύτητα, αυξάνοντας τα επίπεδα ινσουλίνης. Αυτό συμβάλλει στον σχηματισμό φλεγμονών. Μια μελέτη του Journal of Nutrition το 2012 αναφέρει ότι η κατανάλωση ψωμιού ολικής άλεσης μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονών σε σχέση με το άσπρο ψωμί.

Αγελαδινό γάλα

Το γάλα της αγελάδας είναι από τις πιο φλεγμονώδεις τροφές. Υπάρχουν δύο λόγοι γι’αυτό: η λακτόζη του γάλακτος και οι πρωτεΐνες του. Φυσικά, αυτά τα συστατικά είναι φανταστικά για τα μοσχαράκια – τα βοηθάνε να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι μοσχαράκια και αυτό είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που το σώμα μας αντιδρά στο γάλα. Η αποβουτύρωση δεν βοηθά. Στην πραγματικότητα κάνει το γάλα πιο φλεγμονώδες.

Αλκοόλ

Το σώμα αντιδρά πολύ άσχημα στο αλκοόλ. Στην προσπάθεια του να το διασπάσει δημιουργούνται τοξίνες που βλάπτουν τα κύτταρα του συκωτιού. Και αυτό φυσικά σημαίνει φλεγμονή.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share