Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βυθίστε τα νύχια σας σε χυμό ντομάτας - Θα σας λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα

Τρομερή αλλαγή

31 Μαΐου 2020 13:52
Βυθίστε τα νύχια σας σε χυμό ντομάτας - Θα σας λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα

Μια πολύ απλή και εύκολη θεραπεία για τα νύχια σας, είναι αυτή παρακάτω. Θα χρειαστείτε μόνο υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας, όπως η ντομάτα.

Μετά από την θεραπεία με την κανέλα, που θα δείτε εδώ, βρήκαμε ακόμα μια χρήσιμη, η οποία θα σας απαλλάξει από ένα συχνό πρόβλημα. Αυτή με την ντομάτα, που είναι πλούσια σε βιοτίνη, βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη των νυχιών. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α και C, οι οποίες κάνουν τα νύχια να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Ποια είναι η θεραπεία

Φτιάξτε λοιπόν μια θεραπεία νυχιών με 1 κουταλιά της σούπας χυμό ντομάτας και 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί ελαφρώς και μετά βυθίστε για 10 λεπτά τα δάχτυλά σας. Κάντε αυτή τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα και θα απαλλαγείτε από την κιτρινίλα, αποκτώντας λαμπερά, υγιή και μακριά νύχια με φυσικό τρόπο.

Εναλλακτικά πάρτε μια φέτα ντομάτας ή τη φλούδα της και τρίψτε την απευθείας στα νύχια για 10 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε τα σχολαστικά. Έπειτα, ενυδατώστε τα νύχια σας με ένα λάδι ή μια κρέμα. Προσέξτε όμως να μην βάλετε τον χυμό ντομάτας σε πληγές και κοψίματα.

Ελέγξτε αμέσως τα νύχια σας - Αν είναι κάπως έτσι επισκεφθείτε ένα γιατρό

Τα νύχια μπορούν να αποτελούν προμήνυμα μιας ασθένειας, για αυτό και κάθε αλλαγή που παρατηρείτε σε αυτά, δεν πρέπει να την αγνοείτε.

Οι περισσότεροι κοιτάνε τακτικά τα νύχια τους αλλά κυρίως για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, η κατάσταση και η ποιότητα των νυχιών μας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας, ακόμα και το αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια ή μόλυνση, ή και από καρκίνο, αν έχουν αυτό το σχήμα.

Αυτά μας δείχνουν:

1.Έχουν αντίθετη κλίση

Συνήθως έχουν μία ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Εάν η κλίση είναι προς τα κάτω, αυτό μπορεί να δείχνει πρόβλημα στα πνευμόνια, την καρδιά, το συκώτι ή ακόμα και μόλυνση από HIV.

2. Έχουν κατακόρυφες εσοχές.

Αυτό φαίνεται συνήθως σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία ή που έχουν ψηλό πυρετό. Πιθανώς να δείχνει πως πάσχεται από έλλειψη ψευδαργύρου, διαβήτη ή αγγειακό πρόβλημα.

3. Έχετε νύχια σαν κουτάλια

Εάν τα νύχια σας είναι αρκετά κοίλα ώστε να κρατήσουν μία σταγόνα νερού, αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε έλλειψη σιδήρου ή έχετε εκτεθεί σε τοξικά χημικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Τα νύχια σας έχουν λευκές ζώνες

Αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε πρόβλημα στα νεφρά ή στο συκώτι.

5. Έχετε λευκές πλάκες στα νύχια

Αυτό το σύμπτωμα το έχουν συνήθως όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με το συκώτι. Επίσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του HIV, καρδιοπάθειας ή ακόμα και διαβήτη.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά κοιτώντας απλά τα νύχια μας. Εάν έχετε κάποια αμφιβολία όμως, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share