Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είστε άνω των 40; Για αυτούς τους λόγους μπορεί να παχύνετε

Το γνωρίζατε;

29 Μαΐου 2020 16:13
Είστε άνω των 40; Για αυτούς τους λόγους μπορεί να παχύνετε

Έχετε παρατηρήσει ότι όσο περνάνε τα χρόνια "βάζετε" περιττά κιλά στο σώμα σας, ακόμα και αν η καθημερινότητα και η διατροφή σας παραμένει η ίδια; Υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό!

Όλες οι γυναίκες μπορούν πλέον να υψώσουν το ανάστημά τους, και αν δεν θέλουν να ακολουθήσουν κάποια απαιτητική δίαιτα, τότε πρέπει να εξοικειωθούν με το σώμα τους. Τα παραπανίσια κιλά τους δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα. Το ενδοκρινολογικό σύστημα επιτρέπει σε κάθε άνθρωπο να βρίσκεται μέχρι και δέκα κιλά πάνω από το ύψος του.

Αυτές είναι οι αιτίες

Το πλεονέκτημα των οιστρογόνων

Πρόκειται για ορμόνες φύλλου, που φέρουν ευθύνη για τη διαμόρφωση των θηλυκών χαρακτηριστικών. Δηλαδή, επηρεάζουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες τους. Το κύριο όργανο παραγωγής οιστρογόνων είναι οι ωοθήκες. Όταν πάψουν να λειτουργούν, πραγματοποιείται παράλληλα και μείωση των θηλυκών ορμονών. Ωστόσο, μπορούν να παραχθούν κι από άλλα όργανα. Έτσι, μπορούν να παραμείνουν ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους κινδύνους της υγείας.

Γυναίκες: Εμμηνόπαυση

Στην κρισιμότερη περίοδο της ζωής των γυναικών, αυτή της εμμηνόπαυσης, το λίπος παίζει το δικό του ρόλο. Είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Το θετικό για τις γυναίκες είναι πως οι πιο ευτραφείς περνούν πιο ήπια συμπτώματα εμμηνόπαυσης, συγκριτικά με τις πιο αδύνατες.

Γυναίκες: Οστεοπόρωση

Μετά την ηλικία των 50 ετών, το 50% το γυναικών υποφέρει από οστεοπόρωση. Και σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες που τρέφονται σωστά και έχουν παραπανίσια κιλά, εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες για να παρουσιάσουν πρόβλημα οστεοπόρωσης.

Δέρμα

Δύο περιττά κιλά μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την ομορφιά των γυναικών. Μπορούν να προστατεύσουν από τις ρυτίδες. Μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος. Μπορούν επίσης να χαρίσουν λάμψη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share