Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκαλυπτικό βίντεο: Για αυτό πρέπει να βάζουμε μάσκα στα ΜΜΜ

Πρέπει να το δείτε!

28 Μαΐου 2020 12:59
Αποκαλυπτικό βίντεο: Για αυτό πρέπει να βάζουμε μάσκα στα ΜΜΜ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο, που ήρθε από τη Βρετανία, μας δείχνει το λόγο, για τον οποίο πρέπει να βάζουμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βιώνοντας πια μια νέα καθημερινότητα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το βίντεο αυτό μας καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το πώς μπορεί να μεταδοθεί ο ιός, αν ο φορέας δεν έχει βάλει μάσκα, με τους δημιουργούς να τονίζουν χαρακτηριστικά, ότι ένα κρούσμα είναι αρκετό, για να γίνει η ζημιά, καθώς ένα μόνο λεπτό ομιλίας ήδη μπορεί να μεταδώσει 1.000 σταγονίδια.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός: Οι μάσκες του κορωνοϊού μολύνουν τις θάλασσες

Συναγερμός έχει σημάνει για τις θάλασσες παγκοσμίως, λίγο καιρό μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού ο ιδρυτής μιας οργάνωσης για την προστασία τους ανέφερε, ότι στη Μεσόγειο υπάρχουν αρκετές χειρουργικές μάσκες.

Μπορεί ο φονικός ιός να βελτίωσε την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, εξαιτίας της μειωμένης κίνησης οχημάτων, αλλά αυτό δε βοήθησε το ανθρώπινο είδος στο να... ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κι αυτό, γιατί διαπιστώθηκε πως πολλοί έχουν ρίξει χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης στους υπονόμους πόλεων ή άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται σε βυθούς θαλασσών.

Ο Λοράν Λομπάρ προειδοποίησε για αυτό το γεγονός, πραγματοποιώντας κατάδυση με βίντεο Κόλπο Ζουάν στις 23 Μαΐου και βλέποντας αυτό το άσχημο θέαμα, με την παρουσία είτε μασκών είτε χειρουργικών γαντιών, που βρέθηκαν και στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 200 λίτρα σκουπιδιών που βρέθηκαν σε αυτή την κατάδυση, υπήρχαν πέντε χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης και τέσσερα αντίστοιχα γάντια. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έχει γίνει μια παραγγελία δύο δισεκατομμυρίων μασκών παγκοσμίως, ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης της Μεσογείου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

«Θα υπάρξει μια πραγματικά μεγάλη οικολογική καταστροφή. Πριν από λίγο καιρό, έβλεπα μόνο διάσπαρτα μερικά γάντια, αλλά τώρα βλέπω όλο και περισσότερα», αναφέρει ο Γάλλος ακτιβιστής, εκτιμώντας πως αυτή είναι μόνο η αρχή.

Έτσι μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε χωρίς να κάνετε κακό

Κάπως έτσι, συνεπώς, προκύπτει η απορία για το πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τις μάσκες και τα γάντια μίας χρήσης, χωρίς να κάνετε κακό στο περιβάλλον, όπως και στην υγεία σας.

Για να γίνει κατανοητό εξαρχής, οι μάσκες συντίθενται από το υλικό της πολυπροπυλένης, ένα θερμοπλαστικό υλικό μη βιοδιασπώμενο και μη ανακυλώσιμο. Μπορούν, μάλιστα, να μείνουν για πάνω από 400 χρόνια στην φύση, με έναν Γάλλο Βουλευτή να προτείνει μέχρι και πρόστιμο 300 ευρώ, για όποιον τις πετάει ατάκτως.

Για να μπορέσετε, λοιπόν, να τις ξεφορτωθείτε χωρίς... φόρτο για το περιβάλλον, η πρόταση είναι να τις βάλετε σε ένα πλαστικό σακουλάκι, που πρέπει να διατηρήσετε για 24 ώρες, προτού το πετάξετε μαζί με τα κανονικά σκουπίδια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share