Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

27 Μαΐου 2020 07:28
Βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η προσθήκη της ντομάτας κάνει τη σαλάτα μας πιο γευστική και προσδίδει μια νότα δροσιάς. Μήπως όμως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και καταστρέφουμε τον οργανισμό μας; Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, ναι, αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που κάνουμε σχετικά με τη διαχείριση της ντομάτας. Κι αυτό δεν είναι το μόνο φαγητό που βάζουμε ντομάτα χωρίς να ξέρουμε πως είναι λάθος, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στο τοστ σας.

Όταν μαγειρεύουμε κάποιο φαγητό με ντομάτα οι ειδικοί συστήνουν να προσθέτουμε λίγη ζάχαρη στη σάλτσα μας για να ισορροπήσουμε την οξύτητα της ντομάτας. Το πιο σύνηθες φαινόμενο όμως όταν φτιάχνουμε μια σαλάτα με μαρούλι είναι να προσθέσουμε ή ξύδι ή λεμόνι, κάτι εξίσου όξινο λοιπόν, συνεπώς κατά αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε και την οξύτητα της ντομάτας.

Αν αντέχετε να φάτε μια μαρουλοσαλάτα χωρίς ξύδι ή λεμόνι, τότε ναι, κάντε το, αλλιώς μην το ξανακάνετε. Ο λόγος; Καταστρέφετε το στομάχι σας και αυξάνετε τα γαστρικά του υγρά και αν όχι άμεσα, τότε στο σύντομο μέλλον να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο; Σταματήστε το αμέσως!

Οι ντομάτες αυτή την εποχή ευδοκιμούν ιδιαίτερα και τι καλύτερο όταν έξω οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη να φάμε μια δροσερή σαλάτα με ντομάτα. Μπορεί όλοι μας να θεωρούμε πως το κατάλληλο μέρος αποθήκευσης για τις ντομάτες είναι το ψυγείο αλλά όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τους δικούς αυτή είναι μια λάθος συνήθεια που ακολουθούμε και "καταστρέφουμε" τις ντομάτες.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε σχετικά με τις ντομάτες, δείτε εδώ τι είναι αυτό που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση. Για ποιο λόγο όμως είναι λάθος κίνηση να βάλουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ντομάτες όπως και μερικά ακόμη φρούτα και λαχανικά δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες κάτω των 12 βαθμών αφού έτσι αναστέλλονται τα ένζυμα που βοηθούν στην ανάπτυξη της γεύσης τους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε το μανάβικο της γειτονιάς σας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τις ντομάτες που θα αγοράσετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share