Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μόλις μάθεις τι κάνει στο σώμα σου το κουνουπίδι θα το τρως κάθε μέρα

Το γνωρίζατε;

26 Μαΐου 2020 21:55
Μόλις μάθεις τι κάνει στο σώμα σου το κουνουπίδι θα το τρως κάθε μέρα

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά το κουνουπίδι μπορεί να κάνει πολύ καλό στο σώμα και να ενισχύσει την υγεία. Μόλις διαβάσεις τι κάνει... θα το τρως κάθε μέρα.

Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, το κουνουπίδι είναι ο θρεπτικός σύμμαχος στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Το κουνουπίδι, όπως το μπρόκολο και το λάχανο που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τις τροφές, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνουν τη διούρηση και θεωρούνται φυσική μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Πώς μπορείτε να το μαγειρέψετε

Οι περισσότεροι το μαγειρεύουμε σαλάτα, βραστό με λάδι και λεμόνι. Ένας διαφορετικός εύκολος τρόπος παρασκευής για πιο ενδιαφέρουσα γεύση είναι να το ψήσετε στο φούρνο με λίγο ξύδι, και με αυτόν εδώ τον τρόπο θα σιγουρευτείτε ότι είναι 100% καθαρό από χημικά.

  • Ανακατέψτε σε ένα μέτριο μπολ 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι μουστάρδα, 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κουταλάκια κάππαρη.
  • Βάλτε μισό περίπου κουνουπίδι (μετρίου μεγέθους) σε ένα ταψί, προσθέστε το μίγμα με το ξύδι και ανακατέψτε καλά.
  • Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και επιπλέον ξύδι αν επιθυμείτε.

Ρίχνει σε μια κατσαρόλα πατάτα, κουνουπίδι και σκόρδο - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ο πουρές είναι το απόλυτο συνοδευτικό για κάθε πιάτο, είτε κρέας είτε ψάρι, παράλληλα είναι και ιδιαίτερα γευστικός αλλά και υγιεινός μιας και προέρχεται συνήθως από πατάτα που είναι ένα αμυλούχο λαχανικό είτε από κάποιο άλλο λαχανικό. Εμείς σήμερα βρήκαμε και σου προτείνουμε μια μοναδική εναλλαγή του που εκτός από πατάτα περιλαμβάνει και κουνουπίδι αλλά και σκόρδο. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε το όνομα του σκόρδου μιας και δεν έχει και την καλύτερη φήμη, πριν τη συνταγή που ακολουθεί όμως και για να σε πείσουμε λίγο παραπάνω, δες εδώ πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας το κουνουπίδι.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση του πουρέ που θα λατρέψεις!

Θα χρειαστείτε

1 κιλό πατάτες
1 κύβος ζωμό κοτόπουλου
1 κεφάλι κουνουπίδι ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού γάλα
¼ του φλιτζανιού βούτυρο το οποίο θα έχετε αφήσει να μαλακώσει
¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις πατάτες.

Βράστε τις μαζί με τη φλούδα τους σε σιγανή φωτιά μαζί με τον κύβο από ζωμό κότας για περίπου 1 ώρα.

Γύρω στο σαραντάλεπτο τοποθετήστε στην κατσαρόλα και το κουνουπίδι προκειμένου να βράσει για ένα εικοσάλεπτο.

Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και πάρτε το ειδικό εργαλείο προκειμένου να πολτοποιήστε τις πατάτες και το κουνουπίδι.

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Μόλις βράσει το γάλα αφαιρέστε από τη φωτιά.

Τοποθετήστε μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα από τις πολτοποιημένες πατάτες και το κουνουπίδι.

Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Πηγή: luciasfarm.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share