Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σούπερ δίαιτα με μπανάνες - Καταναλώστε από μια κάθε πρωί και θα μείνετε άφωνες

Χάσετ 5 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα

26 Μαΐου 2020 17:21
Σούπερ δίαιτα με μπανάνες - Καταναλώστε από μια κάθε πρωί και θα μείνετε άφωνες

Αν καταναλώσετε μια μπανάνα κάθε πρωί και μπορείτε να χάσετε έως και 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα. Με το παρακάτω πρόγραμμα θα είστε έτοιμες για παραλία!

Το καλύτερο με αυτή την δίαιτα είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια ή αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες. Γι’αυτό και η μπανάνα έγινε τόσο δημοφιλής όταν ο Hitoshi Watanabe την παρουσίασε στο βιβλίο του “The morning banana diet”.

Είναι απλό: το πρωί πρέπει να τρώτε μόνο μπανάνα και να πίνετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να φάτε οτιδήποτε μέσα στη μέρα. Μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες να χάσει κιλά, ο Watanabe αποφάσισε να γράψει την εμπειρία του για τις δίαιτες που είχε δοκιμάσει, αλλά και τις επιστημονικές γνώσεις της συζύγου του, Sumiko, η οποία είναι φαρμακοποιός.

Μαζί δημιούργησαν μια μέθοδο, την Δίαιτα της Πρωινής Μπανάνας, και έγιναν πολύ δημοφιλείς στα άτομα που δεν τρελαίνονται για το γυμναστήριο. Μάλιστα αν δείτε πώς έγινε αυτή εδώ η γυναίκα που έτρωγε μόνο 12 μπανάνες την ημέρα, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, μιας και η αλλαγή είναι τεράστια.

Οι παχύσαρκοι συνήθως πρέπει να γυμνάζονται για να κάψουν περισσότερες θερμίδες, αλλά ο Watanabe τους βοήθησε να αποφύγουν αυτό το πρωινό μαρτύριο και πρότεινε μια απλή λύση: την κατανάλωση μιας μπανάνας και ενός ποτηριού νερού το πρωί. Φυσικά, δεν πρέπει να φάτε τίποτα μέχρι το μεσημεριανό.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο το οποίο ενεργοποιεί την διαδικασία απώλειας βάρους. Φυσικά, δεν έχουν όλα τα είδη αμύλου την ίδια επίδραση. Το άμυλο χωρίζεται σε εύπεπτο και ανθεκτικό. Το ανθεκτικό άμυλο δεν διαλύεται στο λεπτό έντερο, αλλά πηγαίνει κατευθείαν στο παχύ έντερο, όπου ξεκινά η διαδικασία ζύμωσης. Τα βακτήρια μετατρέπουν το ανθεκτικό άμυλο και λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Πόσες μπανάνες πρέπει να τρώτε για πρωινό;

Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε, απλά να φάτε τόσες μπανάνες ώστε να αισθάνεστε γεμάτοι. Οι Ιάπωνες ακολουθούν τον κανόνα 80/20, γιατί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να παραφορτώνουν το στομάχι τους με φαγητό. 8 μέρη του γεμάτου στομαχιού πάνε στο άτομο και 2 μέρη στον γιατρό. Γι’αυτό και οι περισσότεροι τρώνε το 80% της μερίδας τους και αφήνουν το υπόλοιπο 20%.

Πίνετε πάντα ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Περιμένετε μια ώρα και φάτε μια μπανάνα. Αν πεινάτε ακόμη μετά από 20 λεπτά, φάτε άλλη μία μπανάνα. Πάντα να καταναλώνετε τις μπανάνες ωμές.

Ο Watanabe εξηγεί στο βιβλίο του ότι δεν πρέπει να πίνετε γάλα ή αλκοόλ κατά την διάρκεια της δίαιτας και ότι το τελευταίο γεύμα σας πρέπει να είναι στις 8. Πέστε για ύπνο τα μεσάνυχτα, γιατί οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παχυσαρκία συνδέεται με τον ύπνο πολύ αργά.

Μπορείτε να φάτε οτιδήποτε για μεσημεριανό και βραδινό και αν πεινάσετε ανάμεσα στα γεύματα, μπορείτε να φάτε φρούτα.

Τι κάνει την δίαιτα της μπανάνας τόσο ξεχωριστή;

  • Είναι πολύ υγιεινή.
  • Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο και τονώνουν την ενέργεια.
  • Το πρωινό τονώνει τον μεταβολισμό και αποτρέπει την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φαγητού μέσα στη μέρα.
  • Αν δεν πίνετε καφέ το πρωί, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε την γλυκόζη του αίματος και την όρεξη σας.
  • Αποφύγετε να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ, μειώστε τις βραδινές λιγούρες και ρυθμίστε το βάρος σας.
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ.

Η δίαιτα της μπανάνας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεφορτωθείτε την κυτταρίτιδα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share