Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αλάτι: Έτσι θα καταλάβετε αν καταναλώνετε πολύ - Αυτά είναι τα σημάδια

Μεγάλη προσοχή

24 Μαΐου 2020 21:31
Αλάτι: Έτσι θα καταλάβετε αν καταναλώνετε πολύ - Αυτά είναι τα σημάδια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μπορεί το αλάτι να είναι βασικό συστατικό "νοστιμιάς" όμως ή υπερβολική κατανάλωση έχει επιπτώσεις στην υγεία. Επίσης, υπάρχουν 5 τροφές που προκαλούν γρήγορο «θάνατο» και είναι πλούσιες σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, τις οποίες πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο

Δείτε αναλυτικά:

1. Έλλειψη συγκέντρωσης: Σύμφωνα με καναδική μελέτη σε 1.200 ανθρώπους, μια διατροφή πλούσια σε αλάτι συνδέεται με χειρότερες πνευματικές επιδόσεις, αποδυνάμωση της μνήμης και μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.

2. Έντονη δίψα: Το αλάτι διαταράσσει την ισορροπία υγρών στο σώμα και η δίψα είναι το «σήμα» που στέλνει ο οργανισμός μας για να μας κινητοποιήσει να την αποκαταστήσουμε πίνοντας νερό και φυσικά για να μειώσουμε την πρόσληψη αλατιού.

3. Πρήξιμο: Ως γνωστόν, το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και κατ’ επέκταση στην εκδήλωση πρηξίματος σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και στα άκρα.

4. Προβλήματα στα νεφρά: Μια διατροφή με πολύ αλάτι επιβαρύνει τη λειτουργία των νεφρών κι αυτό γιατί προωθεί τη συσσώρευση πρωτεϊνών στα ούρα. Τα αυξημένα επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα, κατάσταση γνωστή ως πρωτεϊνουρία, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη νεφροπάθεια και κυρίως για τις πέτρες στα νεφρά.

5. Στομαχόπονος: Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Infection and Immunity, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει στο πεπτικό έλκος, κατάσταση ιδιαίτερα επίπονη που χαρακτηρίζεται από τον σχηματισμό ανοιχτών πληγών στο τοίχωμα του στομάχου.

6. Ανεβασμένη πίεση: Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η καθημερινή κατανάλωση αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.500 mg ώστε να αποφευχθεί η υπέρταση και να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Έβαλε ζάχαρη και αλάτι κάτω από την γλώσσα πριν κοιμηθεί - Θα απαλλαγείτε από...

Αυτό το μυστικό με το αλάτι και την ζάχαρη μπορεί πραγματικά να σας λύσει ένα πρόβλημα, που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα.

Σε όλους έχει τύχει να στριφογυρίζουν όλη τη νύχτα, να κοιτάζουν το ταβάνι, και με τίποτα να μην σας παίρνει ο ύπνος. Δοκιμάστε να βάλετε ζάχαρη και αλάτι κάτω από την γλώσσα πριν κοιμηθείτε, ή αντί για ζάχαρη να βάλετε λίγο μέλι.

Αίτια

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία, όπως: άγχος, κατάθλιψη, προβλήματα στην εργασία κ.λπ. Έτσι, όταν ξαπλώνετε το βράδυ, δεν θα σκεφτείτε τον ύπνο, αλλά τα προβλήματά σας στη δουλειά, την οικογένεια ή τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας. Το κακό είναι ότι ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να χαλαρώσει και είναι ενεργός χωρίς διακοπή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε προφανώς να κοιμηθείτε.

Οι γιατροί λένε επίσης ότι ορισμένα φάρμακα μπορεί να συμβάλλουν στα προβλήματα του ύπνου, όπως: φάρμακα για την καρδιά, για την αρτηριακή πίεση, για τον πόνο, τα αντιϊσταμινικά κ.λπ.

Μερικά από αυτά τα φάρμακα θα σας προκαλέσουν υπνηλία στην αρχή, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσουν στομαχικά προβλήματα – τα οποία θα σας αναγκάσουν να πηγαίνετε στο μπάνιο πολύ συχνά και να διαταράσσετε ακόμα περισσότερο τον ύπνο σας.

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία μας γενικά. Είναι απαραίτητος για το μυαλό μας και για κάθε λειτουργία του σώματός μας. Όταν κοιμόμαστε περισσότερο, μπορούμε να είμαστε πιο παραγωγικοί και να ολοκληρώνουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα χωρίς προβλήματα.

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου, γιατί αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για να επαναφορτίσει ολόκληρος ο οργανισμός. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η καφεΐνη μπορεί να τους βοηθήσει αν δεν κοιμούνται αρκετά, αλλά σίγουρα κάνουν λάθος!

Η καφεΐνη μπορεί να παράσχει μια μικρή, προσωρινή ενίσχυση της ενέργειας, αλλά μόλις η επίδρασή της περάσει, θα αισθανθείτε ακόμα χειρότερα από πριν!

Θα χρειαστείτε λοιπόν:

  • 1 κ.γλ. ακατέργαστο (μη επεξεργασμένο) θαλασσινό αλάτι
  • 5 κ.γλ. καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

Είναι πολύ απλό – απλά πρέπει να αναμείξετε τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω και να καταναλώσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού πριν πάτε για ύπνο. Θα το βάλετε κάτω από τη γλώσσα σας – και σύντομα θα λιώσει. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε αυτή την αναλογία – 1:5 (θαλασσινό αλάτι-καστανή ζάχαρη).

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share