Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Βάζετε τις πατάτες σε νερό που βράζει; Σταματήστε το αμέσως!

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε

23 Μαΐου 2020 10:15
Βάζετε τις πατάτες σε νερό που βράζει; Σταματήστε το αμέσως!
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Αν πάντως προτιμάτε τις βραστές πατάτες, θα πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τις φτιάξετε. Ειδικά αν ρίχνετε τις πατάτες σε νερό που βράζει.

Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα βρασμένες τότε καλό είναι να τις βάλετε σε κρύο νερό και μετά την κατσαρόλα στην κουζίνα. Ενώ, με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε εδώ θα μπορέσετε να τις μαγειρέψετε στο λεπτό!

Άμα δείτε αυτό στις πατάτες πετάξτε τες αμέσως - Κινδυνεύετε από νευρολογικό πρόβλημα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τις πατάτες που τρώτε; Αν όχι,πρέπει να ξεκινήσετε να το κάνετε μιας και έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Αν και ακούγεται σαν θα μπορούσε να είναι ένας “μύθος”, όπως εκείνη η παλιά, λανθασμένη πεποίθηση ότι οι ντομάτες που μπορεί να αποδειχτούν ένα θανατηφόρο δηλητήριο, εντούτοις οι επιστήμονες διατροφολόγοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να προσέχετε στις πατάτες.

Οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα είναι επικίνδυνες. Περιέχουν υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα.

Όλα τα γεώμηλα παράγουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως μια μορφή φυσικού εντομοκτόνου για να προστατεύονται. Αλλά οι πατάτες που υποβάλλονται σε παρατεταμένη έκθεση στο φως και σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες σολανίνης. Το πράσινο χρώμα προκαλείται από παρομοίως υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης, η οποία παράγεται κατά την ίδια στιγμή. Από την άλλη οι πατάτες όταν είναι διαλεγμένες και συγκεκριμένα μοβ, μπορούν να λειτουργήσουν κατά του καρκίνου, όπως θα δείτε εδώ.

Στην φωτογραφία, που ακολουθεί, βλέπετε στα αριστερά μια πατάτα, η οποία έχει πρασινίσει πολύ ελαφρά και είναι ασφαλής για κατανάλωση και στα δεξιά μια πατάτα, που έχει πρασινίσει πολύ και πρέπει να την πετάξετε.

Ένα άτομο που ζυγίζει 45 κιλά θα πρέπει καταναλώσει περίπου 450 γραμμάρια πατάτας που έχει πρασινίσει (περίπου μία μεγάλη πατάτα) για να αρρωστήσει.

Εντούτοις, είναι αλήθεια ότι μια πράσινη πατάτα εγκυμονεί σχεδόν πάντα κίνδυνο για την υγεία σας και γι’ αυτό θα πρέπει πάντοτε να την αποφεύγετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share