Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Mην αγνοείτε ποτέ αυτή την ένδειξη στο αντηλιακό

Μεγάλη προσοχή

20 Μαΐου 2020 19:14
Προσοχή: Mην αγνοείτε ποτέ αυτή την ένδειξη στο αντηλιακό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό επάνω σας και βγείτε στον ήλιο ήσυχοι ότι είστε προστατευμένοι, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό το αντηλιακό να έχει απωλέσει την ικανότητά του να σας προστατεύει από τις δυνητικά βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Παράλληλα δείτε τον σοβαρό λόγο που δεν πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όταν βουτάμε στην πισίνα!

Τα αντηλιακά διαρκούν συνήθως από ένα έως τρία χρόνια, αλλά το καλύτερο είναι να μην το ριψοκινδυνεύσετε, αν δεν μπορείτε να βρείτε την σχετική ημερομηνία λήξης επάνω στο μπουκάλι ή το σωληνάριο.

Επίσης, η ισχύς του αντηλιακού εξαρτάται και από το πού έχει αποθηκευτεί από το περασμένο καλοκαίρι. Αν, για παράδειγμα, έχει μείνει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, τα δραστικά συστατικά του έχουν πιθανότατα αλλοιωθεί από τη ζέστη.

Αλλεργία στα αντηλιακά; Μεγάλη προσοχή!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι αλλεργίες μαζί! Τι συμβαίνει όταν κάποιος αντιμετωπίζει αλλεργία στα αντηλιακά; Τι πρέπει να προσέξει; Προσοχή: Επικίνδυνα τα αντηλιακά!

Μήπως υποφέρεις από οίδημα, κνησμό ή ακόμα και «φουσκάλες» μετά από μια μέρα στον ήλιο;

Αυτές οι αντιδράσεις είναι ένδειξη ότι μπορεί να είσαι αλλεργική στο αντηλιακό σου! Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από τις ισχυρές ηλιακές ακτίνες και τις ακτίνες UV, που προκαλούν εγκαύματα ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία, που συνεπάγεται την επιλογή ενός αντηλιακού αποτελεσματικού και ασφαλούς.

Μια αλλεργική αντίδραση σε αντηλιακά προϊόντα δεν είναι πάντα άμεσα εμφανής. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως μετά τη χρήση του ή μπορεί να γίνουν εμφανείς μετά από χρόνια χρήση. Τα είδη των αντιδράσεων μπορεί να ποικίλουν και να προκύψουν από την άμεση επαφή με μία λοσιόν ή μέσω φωτοαλλεργίας, η οποία γίνεται, όταν το φως του ήλιου αντιδρά με τις χημικές ουσίες στα αντηλιακά.

Αν διαπιστώσεις ότι έχεις αλλεργία στο αντηλιακό σου, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς καθόλου! Επίλεξε κάποιο άλλο ή ακόμα καλύτερα επίλεξε κάποιο φαρμακευτικό και προστάτευσε τον εαυτό σου από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.

O καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τυχόν αλλεργίες είναι η αποφυγή αντηλιακών που έχουν κάποιο κοινό συστατικό, στο οποίο έχεις μάλλον ευαισθησία.

Ο δερματολόγος μπορεί να σου δώσει περαιτέρω ειδικές συμβουλές, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητη σε αντηλιακά προϊόντα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share