Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρώτε συχνά ζαχαρούχο γάλα; Εκτίθεστε σε τεράστιο κίνδυνο!

Προσοχή!

20 Μαΐου 2020 10:37
Τρώτε συχνά ζαχαρούχο γάλα; Εκτίθεστε σε τεράστιο κίνδυνο!

Το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται τόσο στη ζαχαροπλαστική, όσο ακόμη και στον απλό καφέ που κάποιοι προτιμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με αυτό. Μπορεί να είναι από τα κορυφαία προϊόντα στη ζαχαροπλαστική μας και να προσφέρουν μια άλλη γεύση πιο ιδιαίτερη στα γλυκά μας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ότι καλύτερο προς κατανάλωση.

Είναι πολλά τα τρόφιμα που καταναλώνουμε θεωρώντας πως απλά έχουν λίγες παραπάνω θερμίδες κι όμως τελικά είναι άκρως βλαβερά για τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να πίνετε γάλα μαζί με σοκολάτα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το ζαχαρούχο γάλα, δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο νομίζετε.

Με την υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχου γάλατος είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να παρατηρηθεί διαβήτης τύπου 2 σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Γι' αυτό καλό θα ήταν αν όχι να το αφαιρέσετε από τη διατροφή σας τότε σίγουρα να μειώσετε την κατανάλωση του.

Τρώτε δημητριακά με γάλα; Συνδυασμός «θάνατος»

Υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπου πρέπει να αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας όπως το γάλα μαζί με τα δημητριακά. Επίσης, πολλοί από εμάς όταν τρώμε ντομάτα συνηθίζουμε να ρίχνουμε ελαιόλαδο, ωστόσο δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας κατά την κατανάλωση τους.

Το γάλα περιέχει καζεΐνη. Μαζί, πήζουν το γάλα και καταστρέφουν επίσης το ένζυμο που υπάρχει στα αμυλώδη δημητριακά. Για να το αποφύγετε αυτό, πίνετε χυμό φρούτων τουλάχιστον μία ώρα πριν ή μετά τα δημητριακά.

Πίνετε γάλα και τρώτε μπανάνα; «Φονικός» συνδυασμός - Σταματήστε το αμέσως!

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά. Επίσης, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι… ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα!

2+1 λόγοι για να μη ξαναβάλετε γάλα στον καφέ σας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι συνδυάζουν τον καφέ τους, με γάλα. Μάλιστα, δε μπορούν χωρίς αυτόν τον συνδυασμό, ενώ θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους. Επίσης, δείτε εδώ τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν βάζουμε κανέλα και αμύγδαλα μέσα στο γάλα

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους, για τους οποίους δεν θα πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας:

  1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
  2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
  3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share