Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισε ένα μπολ με ξύδι και βούτηξε μέσα ένα κουνουπίδι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το!

20 Μαΐου 2020 09:28
Γέμισε ένα μπολ με ξύδι και βούτηξε μέσα ένα κουνουπίδι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Είναι γνωστό πως τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά περιέχουν φυτοφάρμακα βλαβερά και επικίνδυνα για την υγεία μας. Σε ορισμένα όμως είναι κάπως πιο ανθεκτικά και δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο. Πώς θα βεβαιωθείτε πως τα φρούτα και τα λαχανικά σας έχουν καθαριστεί σωστά και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα; Η λύση βρίσκεται στο ξύδι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ξύδι μας έχει δείξει τις απολυμαντικές του ιδιότητες, δείτε εδώ τι "μαγικό" μπορεί να κάνει στις αγαπημένες σας πετσέτες. Αυτή τη φορά όμως θα μας λύσει τα χέρια και θα μας χαρίσει μια αίσθηση σιγουριάς για το τι τρώμε.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πιο... επιρρεπή στα φυτοφάρμακα είναι το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κατεψυγμένα μπιζέλια, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα ακτινίδια, η μελιτζάνα, το γκρέιπφρουτ, το πεπόνι, το κουνουπίδι και οι γλυκοπατάτες.

Υπάρχει όμως ένα απλό και οικονομικό κόλπο το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτά τα βλαβερά χημικά. Διατροφολόγοι και χημικοί ερευνητές προτείνουν να πλένουμε τα φρέσκα αυτά προϊόντα σε ένα διάλυμα νερού και ξυδιού. Συνιστούν το μούλιασμα των φρούτων και λαχανικών σε αυτό το διάλυμα με αναλογία 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Θα παρατηρήσετε ότι το νερό που έχει απομείνει στο μπολ είναι βρώμικο. Μπορεί να περιέχει υπολείμματα. Ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε φρέσκο νερό. Στη συνέχεια είσαστε έτοιμοι να τα απολαύσετε. Η μέθοδος αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φρούτα και λαχανικά με πορώδη επιφάνεια όπως τα σταφύλια , τα μούρα , οι φράουλες κτλ. Αυτό, διότι μπορεί να απορροφήσουν πολύ ξύδι και να χαλάσουν. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά αντί για ξύδι, χυμό λεμονιού.

Έριξε ένα ποτήρι λευκό ξύδι στο νεροχύτη και γλίτωσε από κάτι που βασανίζει όλες τις νοικοκυρές

Ο νεροχύτης είναι από τα πιο βρώμικα μέρη ενός σπιτιού καθώς μαζεύουν όλα τα υπολείμματα τροφίμων. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τη δυσοσμία ενός νεροχύτη. Πριν σπεύσετε να προμηθευτείτε καθαριστικά εμπορίου, ρίξτε καλύτερα μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Η λύση λοιπόν είναι το θαυματουργό ξύδι, το οποίο μας έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε πάρα πολλά θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει στις παγοθήκες σας. Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά θα απαλλαχθείτε από την ενοχλητική αυτή μυρωδιά.

Ρίξτε στα σιφώνια ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μετά 1 φλιτζάνι ξίδι. Μόλις ο αφρός υποχωρήσει, αφήστε τη βρύση να τρέξει για 1 λεπτό. Περιμένετε 5 λεπτά και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη βρύση για άλλα 60 δευτερόλεπτα.Ο νεροχύτης θα είναι σαν καινούριος!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share