Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 τροφές θάνατος: Σταματήστε να τα αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ

Προσοχή!

19 Μαΐου 2020 07:59
7 τροφές θάνατος: Σταματήστε να τα αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που κάνουν κακό στην υγεία μας, αλλά τις αγοράζουμε συχνά από τα σούπερ μάρκετ; Το Athensmagazine.gr βρήκε τις 7 που πρέπει να πετάξετε άμεσα.

Πάνω-κάτω ξέρουμε ποιες είναι, οι πιο υγιεινές τροφές και ποιες όχι, ώστε να ακολουθήσουμε μια δίαιτα ή μια ισορροπημένη διατροφή. Παρόλα αυτά, στο σούπερ μάρκετ ψωνίζουμε πολλά και διάφορα που μας κάνουν περισσότερο κακό από καλό. Μάλιστα, αν σταματούσαμε να τα προμηθευόμαστε θα χάναμε περιττό βάρος.

Πρόκειται για απλές, καθημερινές τροφές που ανήκουν στην κατηγορία των επεξεργασμένων τροφών. Ο καθηγητής δημόσιας υγείας Mark Lawrence του Πανεπιστημίου Deakin της Αυστραλίας αποκάλυψε τις επτά τροφές που πρέπει να βγάλετε από τη λίστα του σούπερ μάρκετ σας για να δείτε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει. Εκτός όμως, από αυτές τις τροφές, δείτε εδώ ποια τρόφιμα πρέπει να προσέχετε το Καλοκαίρι. Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Συσκευασμένο ψωμί

Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν προπιονικό ασβέστιο και σορβικό οξύ για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Προτίμησε φρέσκο ψωμί με φυτικές ίνες.

Μαργαρίνη

Μπορεί η μαργαρίνη να έχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από το βούτυρο, ωστόσο, είναι επεξεργασμένη τροφή. Αυτά τα spreads περιέχουν συνήθως γαλακτωματοποιητές. Προτίμησε λάδι ή βούτυρο.

Δημητριακά πρωινού

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία προστίθενται μετά την επεξεργασία. Δεν τρως ολόκληρα δημητριακά ενώ έχουν πολύ ζάχαρη.

Κοτομπουκιές ή ψαροκροκέτες

Τα μέρη του κρέατος που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτούν, είναι υψηλά σε λιπαρά, ενώ έχουν πολύ νάτριο.

Έτοιμα μπέργκερ

Το κρέας που έχει ξανασυσταθεί έχει πολύ νάτριο και λιπαρά, παρά τα λαχανικά που μπορεί να περιέχει. Προτίμησε τα φρέσκα, που μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν ή όχι.

Σούπες στιγμής

Έχουν πολλά χημικά που προσθέτουν γεύση και στην ουσία δεν τρως τα πραγματικά υλικά.

Γιαούρτι με γεύση

Το κανονικό γιαούρτι είναι υγιεινό ενώ αυτά με τις γεύσεις είναι κάτι σαν επιδόρπια. Έχουν πρόσθετα γλυκαντικά, ζάχαρη κ.α. Προτίμησε να προσθέσεις εσύ φρούτα, μέλι κ.α.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share