Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μην ξαναφάτε μακαρόνια με κρέας - Είναι επικίνδυνο

Αυτά μπορούν να συμβούν στο σώμα σας από τον συνδυασμό!

17 Μαΐου 2020 08:24
Μην ξαναφάτε μακαρόνια με κρέας - Είναι επικίνδυνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων είναι απαγορευτικοί και μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Έχετε σκεφτεί αν το να τρώτε μακαρόνια με κρέας κάνει καλό τελικά; Ας βάλουμε μια τάξη σε όσα ακούγονται! Έχουμε ακούσει πολλά για τα μακαρόνια, όπως, ότι μπορούν να σας βλάψουν όταν συνοδεύονται με κιμά. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε και τι ισχύει για τον συνδυασμό με το κρέας.

Μελέτες έχουν δείξει, όντως, πως αν καταναλώνουμε τρόφιμα μόνα τους έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα μας από αν τα καταναλώναμε με κάποιον άλλον συνδυασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, εδώ είναι τα μακαρόνια με το κρέας.

Κάνουν καλό τα μακαρόνια με το κρέας;

Τα μακαρόνια για παράδειγμα έχουν την τάση να ανεβάζουν την σεροτονίνη και όταν καταναλώνονται σκέτα να μας κάνουν να νιώθουμε ηρεμία και χαλάρωση. Το κρέας πάλι, όταν καταναλώνεται σκέτο έχει την τάση να μας δίνει ενέργεια και αφυπνίζει όλο μας το σώμα.

Τι γίνεται άρα, όταν τα συνδυάζουμε; Η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός τροφίμων, μπορεί να βοηθήσει η να αναστείλει την απώλεια βάρους και δεν είναι τυχαίο που στις δίαιτες προτείνουμε να συνδυάζουμε τις αμυλούχες τροφές και τις πρωτεϊνούχες με λαχανικά και όχι μεταξύ τους.

Σταματήστε να τρώτε μακαρόνια με κρέμα γάλακτος - Βλάπτει την υγεία

Τα μακαρόνια με κρέμα γάλακτος μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Είναι μια απαγορευμένη τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Οι περισσότεροι τα θεωρούμε ιδιαίτερα παχυντικά, και γι’ αυτό τα αποκλείουμε από τη διατροφή μας σε περιόδους δίαιτας, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα διατροφής. Έχει αποδειχθεί ότι με το σωστό μαγείρεμα είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα και φτωχό σε θερμίδες. Ποια η χειρότερη σάλτσα και συνοδευτικό;

Αναλυτικά οι θερμίδες

Μια σάλτσα πλούσια σε λιπαρά (κρέμα γάλακτος, βούτυρο, αλλαντικά)- και μάλιστα κορεσμένα- με μπόλικο τυρί θα αυξήσει πολύ τις θερμίδες της μακαρονάδας, ενώ αντίθετα μια σάλτσα με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά, βότανα και λίγο ελαιόλαδο (μια κουταλιά) θα εμπλουτίσει τα θρεπτικά της συστατικά, το άρωμα και τη γεύση της και δε θα αυξήσει το βάρος σας. Πιο συγκεκριμένα, μια μερίδα μακαρόνια σκέτα νερόβραστα παρέχει 160 θερμίδες, με λάδι και σκόρδο 220, με σάλτσα ναπολιτεν 250, με κρέμα γάλακτος 363, με κιμά 480, κοκκινιστά με κρέας 480 και με σάλτσα καρμπονάρα περίπου 700 θερμίδες. Όσον αφορά το τυρί, αρκεστείτε σε μια μικρή μερίδα η αντιστοιχία είναι 120 θερμίδες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share