Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

5 τροφές θάνατος για το Καλοκαίρι - Προσοχή

Δώστε βάση!

16 Μαΐου 2020 07:05
5 τροφές θάνατος για το Καλοκαίρι - Προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι 5 πιο επικίνδυνες τροφές για το Καλοκαίρι; Αν τις έχετε στο σπίτι σας προσέξτε ή πετάξτε τες. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι μπορούν να αλλοιώσουν τη σύσταση των τροφίμων και να οδηγήσουν σε τροφιμογενή νοσήματα.

Συγκεκριμένα, τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του καύσωνα, δεν πρέπει να αφήνουμε τα τρόφιμα εκτός ψυγείου για περισσότερες από τέσσερις ώρες και επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα είναι πιο επιρρεπή σε αλλοιώσεις. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, μετά τις 10 τροφές που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα, σας παρουσιάζει παρακάτω τα τρόφιμα που θέλουν μεγάλη προσοχή το Καλοκαίρι. Ποια είναι;

Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά τις 5 τροφές που αλλοιώνονται εύκολα και είναι επικίνδυνες:

Κόκκινο κρέας

Είναι ο "πρωταγωνιστής" ενός μπάρμπεκιου, πρέπει όμως να προσέχουμε πολύ στο ψήσιμό του. Το κρέας πρέπει να ψήνεται αρκετά, ώστε να εξοντωθούν βακτήρια που πιθανώς το έχουν μολύνει, όπως το E. coli, αλλά να μην είναι ούτε ψημένο υπερβολικά, γιατί στην περίπτωση αυτή σχηματίζονται επικίνδυνες ουσίες με καρκινογόνο δράση.

απαγορευμένες τροφές για το Καλοκαίρι

Πράσινα λαχανικά

Πρέπει να πλένονται πολύ καλά με άφθονο νερό και να μην έρχονται σε επαφή με το ωμό κρέας ή με σκεύη (π.χ. πλάκα κοπής, μαχαίρι) που έχουν ακουμπήσει το ωμό κρέας.

Οστρακοειδή

Προσοχή στα ωμά οστρακοειδή, καθώς μπορεί να κουβαλούν βακτήρια που προκαλούν διάρροια, τάση προς έμετο και κοιλιακές κράμπες.

Πεπόνι και καρπούζι

Τα φρούτα αυτά μπορεί στο εξωτερικό τους να κουβαλούν το βακτήριο που προκαλεί λιστερίωση. Καλό είναι λοιπόν να τα πλένουμε καλά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο, ώστε να μην ακουμπήσουν σε άλλα τρόφιμα.

Τομάτες

Δεν υπάρχει πρόβλημα όταν φτιάχνουμε σάλτσες με φρέσκιες τομάτες. Επειδή, όμως το καλοκαίρι στις περισσότερες περιπτώσεις τις τρώμε ωμές στη σαλάτα, δεν εξουδετερώνονται οι μικροοργανισμοί όπως με το μαγείρεμα. Έτσι, πρέπει να τις πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό. Επίσης, πρέπει να πετάμε τις τομάτες που έχουν αλλοιωθεί πολύ εξωτερικά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share