Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Ψέκασε μια φλούδα από μπανάνα με οινόπνευμα και την πίεσε στο πρόσωπο της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήριο!

15 Μαΐου 2020 17:24
Ψέκασε μια φλούδα από μπανάνα με οινόπνευμα και την πίεσε στο πρόσωπο της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Έχουμε δει άπειρες φορές πως μερικά γιατροσόφια της γιαγιάς ή η θεραπεία με φυσικά υλικά και προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αποδεικνύονται σωτήρια και πολύ πιο αποτελεσματικά απ' ότι ένα παυσίπονο. Σήμερα, το Athensmagazine.gr έρχεται να σου δείξει την πιο απλή και φυσική λύση για τις ενοχλητικές ημικρανίες.

Έχουμε δει πολλές φορές μια μπανάνα να πρωταγωνιστεί σε διάφορα γιατροσόφια, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το θαυματουργό ρόφημα με μπανάνα και κανέλα που θα αλλάξει τη ζωή σας. Η μπανάνα λοιπόν είναι η λύση και για τις ημικρανίες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε λίγο οινόπνευμα στη φλούδα και να την αφήστε στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Θεωρείται πως οι φλούδες μπανάνας μπορούν να απορροφήσουν τις τοξίνες και να μειώσουν τον πονοκέφαλο με φυσικό τρόπο.

μπανάνα ημικρανίες

Μόλις δείτε σε τι χρησιμεύουν οι αηδιαστικές ίνες στις μπανάνες θα "μείνετε" - Μην τις πετάτε

Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή κάλιου, αλλά αυτές οι ίνες όταν ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα μπορεί να αηδιάζουν πολλούς και για αυτό τις αφαιρούν.

Εκτός λοιπόν από το ότι οι μπανάνες μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες λόγω των συστατικών τους και σε θέματα περιποίησης, ενισχύουν άμεσα την υγεία αλλά με τις ίνες που πολλοί βγάζουν. Μπορεί να μην είναι πολύ νόστιμες, αλλά είναι πολύ σημαντικές – και σύμφωνα με τον Νίκολας Τζιλίτ, Αμερικανό ακαδημαϊκό, δεν θα μπορούσαμε να φάμε μπανάνες χωρίς αυτές.

Οι ίνες αυτές ονομάζονται δέσμες φλοιώματος. Το φλοίωμα είναι ένα από τα δύο είδη ιστού μεταφορών που διαθέτουν τα φυτά. Μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά και άλλες ουσίες σε ολόκληρο το φυτό.

Οι ίνες αυτές της μπανάνας είναι ο λόγος που τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στο φρούτο – του επιτρέπουν να αναπτύσσεται. Ο Νίκολας Τζιλίτ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος διατροφικής έρευνας και διευθυντής του Dole Nutrition Institute, εξηγεί:

«Οι δέσμες φλοιώματος είναι απαραίτητες για την επαρκή διανομή των θρεπτικών συστατικών στο φυτό.»
Είναι φαγώσιμες και εξίσου πλούσιες διατροφικά με το υπόλοιπο φυτό. Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από το ίδιο το φρούτο.

Γίνεται να τροποποιηθεί γενετικά το φρούτο ώστε να μην σχηματίζονται οι δέσμες αυτές – αλλά ο Νίκολας Τζιλίτ λέει ότι δεν αξίζει να ξοδευτούν χρήματα γι’αυτού του είδους την έρευνα, όταν οι εταιρίες μπορούν να επενδύσουν σε τρόφιμα ή φρούτα που έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες και πιο πλούσια διατροφική αξία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share