Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Έτρωγε μόνο μπανάνες για 12 ημέρες και...Θα πάθετε πλάκα με αυτό που συνέβη στο σώμα της

Δεν θα το πιστεύετε

12 Μαΐου 2020 09:15
Έτρωγε μόνο μπανάνες για 12 ημέρες και...Θα πάθετε πλάκα με αυτό που συνέβη στο σώμα της
Από Δανάη Πάλμου

Τι θα συμβεί αν τρώτε μπανάνες για 12 ημέρες; Σίγουρα τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν και θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Μετά από την γυναίκα που έτρωγε 51 μπανάνες την ημέρα, ακόμα μια περίεργη διατροφή που εκπλήσσει. Οι μπανάνες είναι ένα θαυμάσιο φρούτο που μπορεί να προσφέρει στο σώμα πολλά θρεπτικά συστατικά. Βοηθούν την όραση, στο αδυνάτισμα, την υπέρταση και πολλά άλλα.

Η διατροφή που ακολούθησε

Η Γιούλια Ταραμπάθ αποφάσισε πως ήθελε να δώσει στην υγεία της μια έξτρα ώθηση. Έτσι ξεκίνησε μια ιδιόρρυθμη διατροφή, όπου η μοναδική τροφή που κατανάλωνε επί 12 συνεχείς ημέρες ήταν οι μπανάνες!

Στην υπόλοιπη ζωή της ακολουθεί μαζί με τον σύζυγό της μια vegan διατροφή με χαμηλά λιπαρά και όπως λέει η ίδια, επιλέγει τις μπανάνες πολλές φορές επειδή ένα εύκολο γεύμα, πολύ θρεπτικό και με μικρό κόστος.

Λέει πράσινο ότι για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (ορισμένων ημερών) μπορείτε να προσθέσετε και πράσινα λαχανικά, αλλά η ίδια συστήνει έναν συνδυασμό, δηλαδή να τρώτε αρχικά μόνο ένα είδος λαχανικού για 1-2 μέρες και στη να τρώτε μόνο μπανάνες για 10-12 ημέρες.

Προσθέτει ότι πρέπει να πίνετε άφθονο νερό, να ασκείστε και να ξεκουράζεστε αρκετά κάθε μέρα. Κάνοντας αυτά, η ίδια πρόσεξε μια σημαντική βελτίωση στη σωματική και συναισθηματική της ευημερία.

Δείτε το βίντεο, όπου δείχνει το “πριν και μετά” της πρωτοφανούς αυτής επιλογής της Γιούλια.

Αυτό θα γίνει στο σώμα σας αν καταναλώνετε μπανάνες με μαύρα στίγματα - Δεν πάει το μυαλό σας

Οι μπανάνες είναι πολύ νόστιμες και γεμάτες θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν την υγεία και το ανοσοποιητικό. Γνωρίζατε όμως ότι οι πιο θρεπτικές είναι αυτές με τα μαύρα στίγματα;

Αν είστε ένας από εκείνους που απολαμβάνουν να τρώνε μπανάνες, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά το σώμα σας και να διαβάσετε αυτό το άρθρο και να είστε προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μερικές. Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή.

Μια εντελώς ώριμη μπανάνα παράγει *TNF (Tumor Necrosis Factor). Αυτή η ουσία έχει την ικανότητα να καταπολεμάει τα ανώμαλα κύτταρα. Σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα, αυτή η ουσία που βρίσκεται στη μπανάνα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Έτσι, υπάρχει ένας καλός λόγος να καταναλώνουμε μπανάνες. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το TMF αυξάνει επιτυχώς την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Εν κατακλείδι, η μελέτη προτείνει την κατανάλωση ώριμων μπανανώ που ενδέχεται να εμποδίζουν την καρκινογένεση και τις ασθένειες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Η ώριμη μπανάνα έχει μαύρες κηλίδες ή μπαλώματα στη φλούδα της. Αυτά τα σκοτεινά σημεία αυξάνουν την ποιότητα της. Δεδομένου ότι η ποιότητα της έχει αντικαρκινικές επιδράσεις και συνδέεται με το επίπεδο της ωρίμανσης των φρούτων.

*Ο Παράγοντας Νέκρωσης Όγκων α (TNF-α) είναι μια πολυλειτουργική κυτοκίνη που συμμετέχει σε πολλές διαφορετικές οδούς στην ομοιόσταση και την παθοφυσιολογία των θηλαστικών. Μπορεί να συμμετέχει σε αντίθετες βιολογικές δράσεις, γεγονός που σημαίνει πολύπλοκους μηχανισμούς ρύθμισης. Ο TNF-α, γνωστός επίσης ως καχεκτίνη, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ως κυτταροτοξικός παράγοντας που προκαλεί λύση ορισμένων καρκινικών κυττάρων.

Το γονίδιο του TNF-α είναι μέλος της υπεροικογένειας του TNF-α (που αποτελείται από τουλάχιστον 20 διαφορετικά μέλη). Το TNF-α διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην φλεγμονή, την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την απόπτωση και το μεταβολισμό των λιπιδίων. Το TNF-α εμπλέκεται επίσης σε μια σειρά παθολογικών καταστάσεων συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, της νόσου Crohn, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του νευροπαθητικού πόνου, στην παχυσαρκία, στον διαβήτη τύπου 2, το σηπτικό σοκ, την αυτοανοσία και τον καρκίνο.

Είναι γνωστό γεγονός ότι ο ώριμος καρπός αλλάζει τη περιεκτικότητα των θρεπτικών συστατικών . Αυξάνονται τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στην μπανάνα και γίνεται πιο κίτρινη. Όταν η μπανάνα ωριμάσει εντελώς και έχει σκούρα μπαλώματα στο δέρμα, αλλάζουν τα θρεπτικά συστατικά και το περιεχόμενο της μετατρέπεται σε απλά σάκχαρα. Αυτά τα σάκχαρα είναι πιο εύκολα να χωνευτούν.

Οι μπανάνες που έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο των πολλαπλών σκοτεινών κηλίδων στο δέρμα έχουν μεγάλο ποσοστό του TNF. Πιστεύεται ότι είναι 8 φορές πιο αποτελεσματικές στην ενίσχυση των λευκών αιμοσφαιρίων από τις πράσινες μπανάνες ή τις φρέσκες, χωρίς τις μαύρες κηλίδες ή τα μπαλώματα στη φλούδα.

Το TNF (Tumor Necrosis Factor) είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση μη φυσιολογικών κυττάρων στο σώμα εξαιτίας της κυτοκίνης. Ουσίες που εκκρίνονται από ορισμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που έχουν επίδραση σε άλλα κύτταρα. Η έρευνα που έγινε σε σχέση με την ωρίμανση μπανανών στην πραγματικότητα απέδειξε ότι τα επίπεδα του TNF στον τομέα της μπανάνας με σκούρες κηλίδες στη φλούδα, πριν γίνει η μπανάνα καφέ έχουν αυξηθεί σημαντικα.

Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η δραστηριότητα της μπανάνας είναι παρόμοια με τη δραστηριότητα της λεντινάνη. Η λεντινάνη είναι μια χημική ανοσοδιεγερτική ουσία που χορηγείται ενδοφλεβίως ως αντικαρκινικός παράγοντας. Εν κατακλείδι, η ωρίμανση της μπανάνας μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας κατά του καρκίνου επειδή διεγείρει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων και αποτρέπει μετάλλαξη τους.

Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε από τους Ιάπωνες επιστήμονες πράγματι ασχολήθηκε με διάφορα ώριμα φρούτα, όπως μπανάνα, μήλο, σταφύλι, λωτός, αχλάδι, καρπούζι και ανανά. Ήθελαν να αποδείξουν τα οφέλη της για την υγεία μας . Όλα τα φρούτα συγκρίθηκαν με την μπανάνα και εκείνη έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η μπανάνα ενίσχυσε σημαντικά τον οργανισμό, επειδή παράγει την αντικαρκινική ουσία TNF και αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων.

Συνιστάται να τρώτε 1-2 μπανάνες σε καθημερινή βάση, διότι βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην αποφυγή ασθενειών όπως η γρίπη, το κρύωμα και πολλά άλλα. Όταν οι μπανάνες έχουν ωριμάσει πλήρως, κρατήστε τες στο ψυγείο προκειμένου να μην μειωθουν οι βιταμίνες της. Μπορείτε να τις φάτε αμέσως αν έχουν καφέ κηλίδες στη φλούδα. Αποφύγετε τις υπερβολικά ώριμες μπανάνες των οποίων το δέρμα έχει ανοίξει ή έχουν γίνει εντελώς καφέ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share