Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Τρώτε δημητριακά με γάλα; Συνδυασμός «θάνατος»

Μεγάλη προσοχή

10 Μαΐου 2020 14:02
Τρώτε δημητριακά με γάλα; Συνδυασμός «θάνατος»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπου πρέπει να αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας όπως το γάλα μαζί με τα δημητριακά. Επίσης, πολλοί από εμάς όταν τρώμε ντομάτα συνηθίζουμε να ρίχνουμε ελαιόλαδο, ωστόσο δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας κατά την κατανάλωση τους.

Το γάλα περιέχει καζεΐνη. Μαζί, πήζουν το γάλα και καταστρέφουν επίσης το ένζυμο που υπάρχει στα αμυλώδη δημητριακά. Για να το αποφύγετε αυτό, πίνετε χυμό φρούτων τουλάχιστον μία ώρα πριν ή μετά τα δημητριακά.

Πίνετε γάλα και τρώτε μπανάνα; «Φονικός» συνδυασμός - Σταματήστε το αμέσως!

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά. Επίσης, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι… ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα!

2+1 λόγοι για να μη ξαναβάλετε γάλα στον καφέ σας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι συνδυάζουν τον καφέ τους, με γάλα. Μάλιστα, δε μπορούν χωρίς αυτόν τον συνδυασμό, ενώ θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους. Επίσης, δείτε εδώ τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν βάζουμε κανέλα και αμύγδαλα μέσα στο γάλα

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους, για τους οποίους δεν θα πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας:

  1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
  2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
  3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share