Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σταματήστε να τρώτε το συνηθισμένο σας πρωινό και ξεκινήστε να τρώτε βρώμη - Δεν φαντάζεστε τι δώρο κάνει στην υγεία

Το καλύτερο πρωινό

8 Μαΐου 2020 12:23
Σταματήστε να τρώτε το συνηθισμένο σας πρωινό και ξεκινήστε να τρώτε βρώμη  - Δεν φαντάζεστε τι δώρο κάνει στην υγεία

Αν πιστεύετε ότι το πρωινό σας δεν σας παρέχει οφέλη και είναι ανθυγιεινό τότε ξεκινήστε να τρώτε βρώμη αλλά και τα ακόλουθα τρόφιμα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα στο σώμα σας!

Έχουμε όλοι ακούσει το ρητό ότι το πρωινό είναι «το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας» αλλά πώς ξέρουμε τι πρέπει να φάμε μετά από τη νηστεία όλης της νύχτας; Φτιάξαμε μια λίστα με τα 8 καλύτερα τρόφιμα για πρωινό που παρέχουν αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

1. βρώμη

Η βρώμη είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για πρωινό, επειδή είναι γεμάτη με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο και φυτικές ίνες. Όταν αγοράζεις συσκευασμένο αλεύρι ή νιφάδες βρώμης, είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγεις αυτά με προσθήκη αρτυμάτων ή ζάχαρης. Πρόσθεσε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μέλι για υπέροχη γεύση και ένα σούπερ υγιεινό πρωινό! Ωστόσο δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν αρχίσετε να τρώτε βρώμη κάθε μέρα

2. γκρέιπφρουτ

Περιέχει τουλάχιστον 90% νερό και είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του οργανισμού το πρωί. Επίσης, είναι γεμάτη από ηλεκτρολύτες και αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι γκρέιπφρουτ είναι καλό για την καρδιά, επειδή είναι πλούσιο σε κάλιο, χολίνη, και βιταμίνη c.

3. μπανάνα

Ιδιαίτερα καλή για τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να φας μια μπανάνα. Είναι γνωστό για τα υψηλά επίπεδα καλίου τους μπορούν να βοηθήσει με την υπέρταση, δίνουν ενέργεια και είναι πάντα μια γλυκιά προσθήκη στα δημητριακά ή πλιγούρι βρώμης.

4. αυγά

Ένα κλασικό φαγητό για πρωινό σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα αυγά έχουν βιταμίνη D, πρωτεΐνη και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Παρά το γεγονός ότι ο κρόκος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, δοκίμασε ένα ασπράδι αυγού ομελέτα με λαχανικά για υγιεινό και νόστιμο γεύμα!

5. βούτυρο αμυγδάλου και φυστικοβούτυρο

Εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης τόσο το βούτυρο αμυγδάλου όσο και το φυστικοβούτυρο είναι νόστιμες επιλογές για πρωινό. Περιέχουν ακόρεστα λίπη, τα οποία είναι τα «υγιεινά» λίπη, και θα σου δώσουν ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Το βούτυρο αμυγδάλου είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση για όσους είναι αλλεργικοί στα φιστίκια.

6. δημητριακά

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πρωινό. Για πιο υγιεινή επιλογές, προτίμησε τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Είναι προφανώς καλύτερα να αποφύγετε τα ζαχαρούχα δημητριακά επειδή μειώνουν, αν όχι εξαλείφουν, τις θρεπτικές ουσίες. Με άπαχο γάλα αντί για πλήρες σε λιπαρά είναι ένα απόλυτα διαιτητικό πρωινό.

7. βακκίνια / φράουλες / μούρα

Περιέχουν λιγότερες θερμίδες από ό, τι πολλά άλλα φρούτα. Τα φρέσκα μούρα είναι πάντα μια υγιεινή επιλογή, αφού είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που δυναμώνουν τον οργανισμό.

8. ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Χωρίς πολλά λιπαρά και προσθέτοντας φρούτα και το μέλι έχεις ένα εύκολο, νόστιμο και υγιεινό πρωινό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share