Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προσοχή: 4 είδη τροφών που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε έρπητα

Ποια είναι;

1 Μαΐου 2020 08:37
Προσοχή: 4 είδη τροφών που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε έρπητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βγάζετε συχνά έρπηρα ζωστήρα και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Το Athensmagazine.gr βρήκε κάποιες τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε. Επίσης, αυτές είναι οι 4 τροφές που είναι ακατάλληλες για το συκώτι και πρέπει να τις πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Ο έρπης προκαλείται από τον ιό του έρπητα ζωστήρα. Αυτός είναι ο ίδιος ιός που προκαλεί την ανεμοβλογιά. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από ανεμοβλογιά στην παιδική τους ηλικία, μπορεί μερικές φορές να παρουσιάσουν έρπητα στα επόμενα χρόνια. Εκδηλώνεται με τη μορφή ενός κόκκινου εξανθήματος που μπορεί τελικά να σχηματίσει φουσκάλες.

Το εξάνθημα είναι οδυνηρό και όταν οι φυσαλίδες αυτές στεγνώσουν, μπορεί να εμφανιστεί έντονη φαγούρα. Ως γνωστόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για τον έρπητα ζωστήρα εκτός από αντιικά φάρμακα.

Υπάρχουν όμως, κάποια τρόφιμα, που αν τα αποφύγετε θα δείτε μια διαφορά. Δείτε αναλυτικά παρακάτω ποια είναι:

  • τρόφιμα και χυμοί με υψηλές ποσότητες ζάχαρης
  • τροφές πλούσιες σε αργινίνη (συμπεριλαμβανομένης της σοκολάτας, της ζελατίνης και κάποιων ξηρών καρπών)
  • επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
  • τρόφιμα πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά

Αυτά είναι τα τρόφιμα που συστήνει ο κ. Τσιόδρας να καταναλώνουμε στην καραντίνα

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια τηςενημέρωσης προς τους πολίτες σχετικά με τα νέα κρούσματα και την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, έδωσε και κάποιες συμβουλές διατροφής. Μάλιστα, πρότεινε και κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα για να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Όπως είπε, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share