Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν τρώτε σοκολάτα και πίνετε γάλα σταματήστε το αμέσως - Δεν φαντάζεστε τον λόγο

Το γνωρίζατε;

30 Απριλίου 2020 16:28
Αν τρώτε σοκολάτα και πίνετε γάλα σταματήστε το αμέσως - Δεν φαντάζεστε τον λόγο

Σε όλους μας αρέσει μια ζεστή σοκολάτα ή ακόμα και να βουτάμε στο γάλα κομματάκια σοκολάτας. Αυτή η συνήθεια όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι καλή.

Μάλιστα προς έκπληξη όλων μας, ο συνδυασμός σοκολάτας και γάλατος ανήκει στους συνδυασμούς τροφίμων που πρέπει να αποφεύγονται, για τον λόγο που θα δείτε παρακάτω. Ακόμα να υπενθυμίσουμε ότι το γάλα δεν πρέπει να συνδυάζεται ούτε με την μπανάνα, αφού είναι και αυτός ο συνδυασμός κακός για την υγεία.

Το γάλα και η σοκολάτα, λοιπόν, δεν ταιριάζουν. Η σοκολάτα περιέχει οξαλικό οξύ και το γάλα είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Όταν τρώγονται μαζί, το ασβέστιο στο γάλα αντιδρά με το οξαλικό οξύ για να σχηματίσει ένα αδιάλυτο οξαλικό ασβέστιο. Αυτό δεν είναι εύκολα εύπεπτο και μπορεί να προκαλέσει διάρροια όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Κοιτάτε τις ημερομηνίες λήξης; Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβετε πότε έχει λήξει ένα γάλα

Έχουμε συνήθως τυφλή εμπιστοσύνη στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω σε κάποια συσκευασία, ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι οι ημερομηνίες αυτές είναι 100% ακριβείς, ειδικά όσον αφορά τα γάλατα.

Σύμφωνα με το National Resource Defense Council, οι ημερομηνίες λήξης που βλέπουμε στα προϊόντα διατροφής δεν είναι αξιόπιστες προκειμένου να καθοριστεί εάν ή όχι το φαγητό είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Οι ημερομηνίες λήξης είναι απλά εκεί για να μας ενημερώσουν ότι το προϊόν δεν θα είναι στην κορυφή της φρεσκάδας του πια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση αφού περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στο προϊόν.

Εάν το γάλα σας έχει κομματάκια, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Τυχόν ξινές οσμές που προέρχονται από το εσωτερικό του μπουκαλιού είναι μια άλλη ένδειξη, καθώς και κάθε αποχρωματισμός. Όλες αυτές οι ενδείξεις σημαίνουν ότι βακτήρια έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται στο γάλα. Να σημειώσουμε ότι το γάλα ακόμα και μετά την λήξη του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους, όπως στην δημιουργία μιας μάσκας για το πρόσωπο.

Πίνετε γάλα και τρώτε μπανάνα; «Φονικός» συνδυασμός - Σταματήστε το αμέσως!

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά. Επίσης, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι… ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share