Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

8 τροφές «θάνατος» για την καρδιά - Σταματήστε να τις τρώτε

Μεγάλη προσοχή

30 Απριλίου 2020 07:28
8 τροφές «θάνατος» για την καρδιά - Σταματήστε να τις τρώτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς 8 συγκεκριμένες τροφές είναι «θάνατος» και μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα. Επίσης, αυτές είναι οι 4 τροφές που είναι ακατάλληλες για το συκώτι και πρέπει να τις πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Ωστόσο, αν και παρατηρούνται κατά καιρούς διαφοροποιήσεις, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι παρακάτω τροφές αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες» για την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μας συστήματος:

  1. Οι τροφές φαστ φουντ: περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένου ζωικού λίπους, ενώ και ο τρόπος μαγειρέματος δεν είναι ο πλέον υγιεινός.
  2. Αλλαντικά: πέραν από τις μεγάλες ποσότητες λίπους, περιέχουν, ακόμα και στις λάιτ εκδοχές τους, πολύ αλάτι.
  3. Τηγανητά: αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη, και μειώνουν την «κακή», λόγω των τρανς λιπών.
  4. Γλυκά-μπισκότα-ζαχαρωτά: η ζάχαρη, επίσης, επιδρά εξαιρετικά αρνητικά στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.
  5. Τα δημητριακά με ζάχαρη: ομοίως με τα γλυκά, ενώ αυξομειώνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα.
  6. Μαργαρίνη: παρά το γεγονός ότι είναι πιο υγιεινή από το βούτυρο, η μαργαρίνη που είναι στερεή σε θερμοκρασία δωματίου, περιέχει τρανς λίπη.
  7. Η πίτσα με πολλά κρεατικά: τυρί, αλλαντικά, αλάτι, ζύμη…, όλα ένα κι ένα για την καρδιά…
  8. Αναψυκτικά διαίτης: παρά τις διαβεβαιώσεις περί μηδέν θερμίδων και μηδέν ζάχαρης, τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι αθώα.

Προσοχή: 4 τροφές που "καταστρέφουν" το δέρμα

Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει τις 4 τροφές που "καταστρέφουν" για τα καλά το δέρμα. Ως γνωστόν, οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν, όχι μόνο την υγεία -δείτε εδώ τρόφιμα που έχουν φουλ λιπαρά-, αλλά και το δέρμα, το οποίο, όπως θα δείτε χάνει τη λάμψη του.

Μπορεί να πλένετε καθημερινά το πρόσωπο σας, να βάζετε ενυδατική και να αφαιρείτε το μακιγιάζ με επιμέλεια, ωστόσο βλέπετε ό,τι δεν έχει τη λάμψη που θα θέλατε. Σίγουρα, έχει μεγάλη σημασία η διατροφή, καθώς επηρεάζει εξίσου το ίδιο την όψη του δέρματος. Εκτός, όμως, από τις χειρότερες τροφές, δείτε εδώ τα τρόφιμα που θα κάνουν το δέρμα σας να μυρίζει υπέροχα!

Πάμε όμως στο θέμα μας και ας δούμε ποιες είναι 4 τροφές για την υγεία του δέρματος, που δεν θα πρέπει να καταναλώνετε σε υπερβολικές ποσότητες:

Γαλακτοκομικά

Όταν βγάζετε σπυράκια που μπορεί να παραμείνουν για μέρες ή ακόμα και για εβδομάδες στο πηγούνι σας σκεφτείτε μήπως θα μπορούσατε να κατηγορήσετε γι’ αυτό την αγάπη σας για την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Το δέρμα δρα ως ένα σύστημα απέκκρισης των ουσιών που το σώμα μας δεν ανέχεται και έτσι όταν καταναλώνετε πάρα πολλά γαλακτοκομικά, τα σπυράκια στο δέρμα σας ίσως είναι ένας τρόπος για να σας το δείξει το σώμα σας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Το υψηλής επεξεργασίας πρόχειρο φαγητό με τα πρόσθετα και τα συντηρητικά, όπως το άσπρο ψωμί, τα τσιπς, οι τηγανητές πατάτες, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και οι καραμέλες αποτελούν εναύσματα για την εκτόξευση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό κάνει τις ορμόνες να προχωρούν σε υπερβολική παραγωγή ελαίων που φράζουν τους πόρους και προκαλούν τη γήρανση του δέρματος.

Καφεΐνη

Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη αφυδατώνουν καταστρέφοντας την ελαστικότητα και το κολλαγόνο και κάνουν το δέρμα σας πιο επιρρεπές στη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Εάν δεν μπορείτε να… ζήσετε χωρίς καφεΐνη, φροντίστε τουλάχιστον να πίνετε πολύ νερό για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Οστρακόδερμα

Γαρίδες, καβούρια, αστακοί, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο που μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος και να οδηγήσει σε ακμή. Μια καλύτερη επιλογή είναι τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη βελτίωση του δέρματός σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share