Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπορεί να μοιάζει με φράουλα αλλά είναι το ''χρυσό'' φρούτο για τον οργανισμό

Δείτε τις ιδιότητές του!

28 Απριλίου 2020 14:44
Μπορεί να μοιάζει με φράουλα αλλά είναι το ''χρυσό'' φρούτο για τον οργανισμό

Ίσως πιστεύεις ότι αυτό το φρούτο που βλέπεις είναι οι κλασσικές φράουλες αλλά πρόκειται για κάτι ακόμα καλύτερο!

Η διαφορά του φρούτου με τις φράουλες όμως είναι στη γεύση και στο άρωμα που θυμίζουν ανανά. Ωστόσο δεν είναι το μόνο ασυνήθιστο φρούτο που είναι ''βόμβα'' βιταμινών, δείτε και ποιο το πιο ισχυρό στον κόσμο!

Πρόκειται για την αρχαιότερη ποικιλία φράουλας, που καλλιεργούταν στη Χιλή μέχρι τον 17ο αιώνα. Εξήχθη στη Γαλλία και από εκεί μεταφέρθηκε σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Η λευκή φράουλα ή ανανοφράουλα (pineberry), είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης της λευκής ποικιλίας φράουλας της Χιλής, με την κόκκινη ποικιλία φράουλας της Βόρειας Αμερικής.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους αγρότες σε άλλα μέρη του κόσμου, οδήγησε στη μείωση καλλιέργειάς της, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της ποικιλίας.

Το 2003 Ολλανδοί αγρότες αποφάσισαν να σώσουν το απειλούμενο είδος και να το ξαναφέρουν στη Γαλλία για εμπορικούς σκοπούς.

Σήμερα η παραγωγή αυτού του φρούτου είναι ακόμα πολύ μικρή, για αυτό οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Η καλλιέργειά δεν θεωρείται προσοδοφόρα για τους αγρότες, επειδή ένας μεγάλος αριθμός καρπών δεν ωριμάζουν. Το γεγονός όμως αυτό την κάνει πανάκριβη.

Έτσι εκείνοι που βρίσκουν άσπρες φράουλες, πρέπει να πληρώσουν πολλά για μια μικρή ποσότητα.

Η λευκή φράουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, τούρτες και κοκτέιλ δίνοντας εξωτική όψη.
Είναι φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, με πολλά αντιοξειδωτικά και προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

1. Ενισχύει τη άμυνα του οργανισμού

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί καλά, το σώμα καταπολεμά πολύ πιο αποτελεσματικά τα βακτήρια, τους ιούς και τα μικρόβια.
Οι ανανανο – φράουλες σε συνδυασμό με το γιαούρτι, μπορούν να αποτελέσουν «ασπίδα» προστασίας κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.

2. Αυξάνει την ενέργεια
Γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε υδατάνθρακες. Ενώ οι υδατάνθρακες δεν συνιστώνται σε εκείνους που προσπαθούν να χάσουν βάρος, το φρούτο αυτό παρέχει στον οργανισμό «καλούς» υδατάνθρακες.
Έτσι, ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας με φυσικό τρόπο.

3. Δυναμώνει τα οστά και τα δόντια
Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την υγεία των οστών και των δοντιών.

4. Βελτιώνει την καρδιακή υγεία
Είναι πλούσιο σε κάλιο, ιχνοστοιχείο που διατηρεί την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη υγεία της καρδιάς ενώ μειώνεται ο κίνδυνος για υπέρταση, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

5. Ωφελεί τις έγκυες γυναίκες
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο φρούτο για τις έγκυες γυναίκες, λόγω του περιεχομένου του σε φυλλικό οξύ. Είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και προλαμβάνει γενετικές ανωμαλίες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share