Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια; Το κακό που κάνουμε στην υγεία μας - Μεγάλη προσοχή (Video)

Σοκ!

22 Απριλίου 2020 17:41
Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια; Το κακό που κάνουμε στην υγεία μας - Μεγάλη προσοχή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μεγάλο λάθος για την υγεία μας κάνουμε όλοι όσοι βράζουμε πρώτα το νερό και έπειτα προσθέτουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι καθώς μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονους αλλά και καούρες. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ποιο είναι το μυστικό για να τρώτε μακαρόνια και να μην παχαίνετε.

Παρακάτω, σας προτείνουμε ένα τρόπο ώστε να το αποφύγετε. Αρχικά, παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Μετά βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας.

Δείτε το βίντεο:

4+1 λόγοι για να μην πετάτε ποτέ το νερό από τα μακαρόνια

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, σουρώνουμε τα μακαρόνια και συνήθως τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό μόλις αυτά βράσουν. Ενώ, αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση

Γνωρίζατε όμως, πως αυτό το νερό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσό» για τη μαγειρική και όχι μόνο;

4+1 λόγοι να το χρησιμοποιήσετε:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια
Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!Για ένα spa ποδιών.

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share