Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9 τρόφιμα που "ξυπνάνε" τον καρκίνο - Προσοχή

Δώστε βάση!

22 Απριλίου 2020 07:35
9 τρόφιμα που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζετε ποιες είναι οι 9 τροφές που "ξυπνούν" τον καρκίνο; Το Athensmagazine.gr τις... εντόπισε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω.

Μετά τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όσοι είστε άνω των 40, θα σας αποκαλύψουμε όλα τα τρόφιμα που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται, ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή. Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Δείτε αναλυτικά:

  • Επεξεργασμένες τροφές
  • Αλκοόλ
  • Μπέικον
  • Πολύ ψημένο κρέας
  • Κόκκινο κρέας
  • Καυτά ροφήματα
  • Ζάχαρη
  • Γαλακτοκομικά
  • Αναψυκτικά

7 τροφές θάνατος γι αυτούς τους ανθρώπους - Προσοχή

Το Athensmagazine.gr, σήμερα, θα σας παρουσιάσει 7 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όσοι είστε άνω των 50. Ναι, καλά διαβάσατε.

Μετά τις τροφές που καταστρέφουν το έντερο, είμαστε εδώ για να σας αποκαλύψουμε τρόφιμα που πρέπει να διώξετε από την καθημερινότητά σας. Όλοι πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας, ειδικά αν έχουμε περάσει τα 50. Εκτός από το πρόγραμμα γυμναστικής που πρέπει να ακολουθούμε, θα πρέπει να κάνουμε και σωστή διατροφή. Αν λοιπόν έχετε μπει στα πρώτα ήντα, καλό θα είναι να βγάλετε από τη διατροφή σας κάποια φαγητά.

Γλυκά

Όσο κι αν σας αρέσουν τα γλυκά καλό θα είναι αν δεν μπορείτε να τα κόψετε, έστω να τα μειώσετε. Εκτός από περιττές θερμίδες ανεβάζουν και το ζάχαρο.

Λιπαρά μεσημεριανά φαγητά

Μπορεί τα σαλάμια, οι τηγανιτές πατάτες και τα λιπαρά φαγητά να είναι εύγευστα, ωστόσο θα πρέπει όσο γίνεται να τα καταναλώνουμε με ρέγουλα. Αντίθετα μπορείτε να τρώτε κοτόπουλο, όσπρια και σαλάτες.

Λευκή σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, όπως όλοι ξέρουμε είναι ευεργετική για τον οργανισμό, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για την λευκή καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αλλά και βούτυρο κακάο.

Χοιρινή μπριζόλα

Αν είστε λάτρεις του κρέατος αντί για χοιρινή επιλέξτε μοσχαρίσια μπριζόλα που περιέχει λιγότερα λιπαρά.

Μπάρες πρωτεΐνης

Κάποιοι θεωρούν πως οι μπάρες πρωτεΐνης είναι διαιτητικές με αποτέλεσμα να τις καταναλώνουν αρκετά συχνά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Τουρσί

Εσφαλμένα πολλοί νομίζουμε πως το τουρσί δεν παχαίνει. Κι όμως περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού με αποτέλεσμα να ανεβάζει την πίεση στα ύψη.

Κονσέρβες σούπας

Όπως το τουρσί έτσι και οι έτοιμες σούπες περιέχουν αλάτι αλλά και συντηρητικά γι’ αυτό καλό θα είναι και αυτές να τις αποφεύγετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share