Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αν έχετε αυγά στο σπίτι δοκιμάστε αυτό το φοβερό κόλπο με μαγειρική σόδα - Πραγματικά θα σωθείτε

Απίστευτο!

20 Απριλίου 2020 07:59
Αν έχετε αυγά στο σπίτι δοκιμάστε αυτό το φοβερό κόλπο με μαγειρική σόδα - Πραγματικά θα σωθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σου βρήκαμε τρελό κόλπο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια και φυσικά θα σε βοηθήσει σε αυτό η μαγειρική σόδα!

Ρίξε σόδα στα αυγά για να βράσουν και να "ξεφλουδίσουν" πιο γρήγορα και δες την αλλαγή στην καθημερινότητά σου!

Ωστόσο, μιας και μένουμε όλοι σπίτι και ανησυχούμε για το μέλλον μας, εμείς σου βρήκαμε και τον τρόπο για να φτιάξεις αντισυπτικό από την μαγειρική σόδα!

Τα αυγά είναι ένα από τα υγιεινά και θρεπτικά σνακ, που φτιάχνονται γρήγορα και μπορούν να μας χορτάσουν, αλλά και να μας προσφέρουν ενέργεια. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές δεν μπορείς να βγάλεις το τσόφλι με τίποτα και βαριέσαι να μπεις στον κόπο να το φας.

Το ξεφλούδισμα, όταν πρόκειται για βραστό αυγό αποτελεί μεγάλο μπελά για όλους, και ειδικά αν είναι και άσπρο το αυγό καθώς, το τσόφλι σπάει σε μικρά κομματάκια και καταντά την διαδικασία κουραστική.

Το κόλπο που κάνει τα αυγά να ξεφλουδίσουν και να βράσουν πιο γρήγορα - Μόνο με μαγειρική σόδα
Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν μετά το τρικ, που μοιράζεται η εκπομπή «Morning Break», για γρήγορα ξεφλούδισμα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το τρικ, για να βγει το τσόφλι, απλά βάζουμε μαγειρική σόδα στο νερό, που το βράζουμε.

Σύμφωνα με την εκπομπή, τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, χαρακτηριστικό που τα καθιστά δύσκολα στο ξεφλούδισμα, επειδή το ασπράδι είναι πιο κοντά στο κέλυφος. Η σόδα, λοιπόν, κάνει το pH του αυγού πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεται πιο γρήγορα.

Πώς ξεχωρίζουμε το φρέσκο αυγό;

Αφού το σπάσουμε: Το ασπράδι του πολύ φρέσκου αυγού (έως 9 ημερών) θα είναι συμπαγές και δεν θα απλωθεί καθόλου στο πιάτο. Το ασπράδι του φρέσκου 10-28 ημερών θα είναι επίσης αρκετά συμπαγές, αλλά θα απλωθεί κάπως στο πιάτο. Το ασπράδι του µμπαγιάτικου θα είναι απολύτως υγρό και θα απλωθεί πολύ στο πιάτο.

Χωρίς να το σπάσουμε: Το βυθίζουμε σε ένα ποτήρι νερό. Το πολύ φρέσκο αυγό (έως 9 ημερών) θα βυθιστεί στον πάτο του ποτηριού οριζοντίως. Αυτό συµβαίνει γιατί ο αεροθάλαμος είναι ακόμη πολύ μικρός και το αυγό δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αέρα. Το αυγό 10-28 ημερών θα βυθιστεί επίσης στον πάτο του ποτηριού, αλλά θα σταθεί όρθιο, σε κλίση. Το μπαγιάτικο θα σταθεί εντελώς όρθιο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share