Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9+1 τροφές που "καταστρέφουν" το έντερο - Προσοχή

Δώστε βάση!

18 Απριλίου 2020 07:25
9+1 τροφές που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με το έντερο σας; Κάνετε συχνά σπαστική κολίτιδα; Βρήκαμε τις 9+1 τροφές που δεν πρέπει να ξαναφάτε γιατί το καταστρέφουν.

Μετά τις τροφές που ταλαιπωρούν το στομάχι, θα σας παρουσιάσουμε τα τρόφιμα που δημιουργούν θέμα στο έντερο, κάνοντας την σπαστική κολίτιτδα. Τι είναι όμως αυτό;

Η σπαστική κολίτιδα ή "σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου" είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο στην κοιλιά και προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου. Ορισμένοι ασθενείς έχουν συχνές, υδαρείς κενώσεις (διάρροια). Σε άλλους ασθενείς η σπαστική κολίτιδα εμφανίζεται με μειωμένη κινητικότητα του εντέρου (δυσκοιλιότητα).

Είναι δύσκολο να αναφερθεί ακριβώς μια λίστα τροφίμων που θα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς από το καθημερινό διαιτολόγιο. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε να μειώνετε κάποιες βασικές τροφές που τρώτε κάθε μέρα. Η παρακάτω λίστα τροφίμων παρατίθεται, ώστε να σας διευκολύνει να ανιχνεύσετε τα τρόφιμα που σας επιδεινώνουν τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

  • Λιπαρά φαγητά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Σπόροι / αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Ωμά φρούτα
  • Λαχανικά
  • Γλυκαντικές ύλες
  • Ποτά / Αναψυκτικά
  • Μπαχαρικά / Καρυκεύματα
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Σοκολάτα

4 τροφές που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά - Προσοχή

Γνωρίζετε ποιες είναι οι 4 τροφές που είναι επικίνδυνες για τα παιδιά σας; Και λέμε επικίνδυνες, διότι μπορεί να πνιγούν. Έτσι πριν κλείσουν τα 5 είναι καλό να μην τις φάνε.

Το Athensmagazine.gr καθημερινά, σας παρουσιάζει τρόφιμα που είναι ακατάλληλα για την υγεία σας, όπως ήταν οι 6 τροφές που τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε όσα δεν πρέπει να τρώνε τα παιδάκια σας, καθώς αν είναι μικρά μπορεί και να πνιγούν. Πάμε να δούμε:

Σταφύλια

Τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε ολόκληρα σταφύλια μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Προσπαθήστε να τα κόβετε στη μέση ή χρησιμοποιείστε το μπλέντερ για να τα τεμαχίσετε, αλλιώς αποφύγετε τα εντελώς.

Καραμέλες

Οι σκληρές καραμέλες, συμπεριλαμβανομένων και αυτές του βήχα, αποτελούν την κύρια αιτία πνιγμού. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι σκληρές καραμέλες δεν πρέπει ποτέ να χορηγούνται στα μικρά παιδιά, όπως επίσης δεν συνίσταται και η χρήση της τσίχλας.

Χοτ ντογκ

Το χοτ ντογκ θα πρέπει να τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια προτού δοθεί σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το ενδεδειγμένο μέγεθος είναι γύρω στο 1 με 1,50 εκατοστό.

Ξηροί καρποί

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά ότι ολόκληροι ξηροί καρποί (όπως φιστίκια κτλ.) δεν πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά μικρότερα των 7 ετών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share