Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Μεγάλη προσοχή στο σούπερ μάρκετ όταν αγοράζετε κανέλα υπάρχει κίνδυνος

Δώστε προσοχή!

16 Απριλίου 2020 14:43
Μεγάλη προσοχή στο σούπερ μάρκετ όταν αγοράζετε κανέλα υπάρχει κίνδυνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η κανέλα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και καταπολέμα πολλές ασθένειες.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μας το έκρυβαν, είναι ότι η κανέλα που αγοράζουμε από τους πάγκους του σουπερμαρκετ κρύβει ένα ένοχο μυστικό!

Ποιο είναι αυτό το μυστικό που μπορεί να προκαλέσει κακό στην υγεία μας;

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL, βοηθά στον διαβήτη μειώνοντας τη γλυκόζη στο αίμα. Αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας θρόμβων. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φυτικές ίνες και Κινναμαλδεύη, τη βασική ουσία της κανέλας που βοηθάει σε πολλά. Όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην αυθεντική κανέλα Κευλάνης!

Λίγοι ή ελάχιστοι από εσάς που διαβάζεται αυτό το άρθρο έχετε δοκιμάσει κανέλα. Αυτό που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και μας το πουλάνε ως κανέλα, είναι στην πραγματικότητα Κάσια. Ένα άλλο μπαχαρικό που μοιάζει με την κανέλα, αλλά καμία σχέση δεν έχει με τις θαυματουργές ιδιότητές της. Μάλιστα η Κάσια (ή Κασσία) είναι πλούσια σε ένα συστατικό που ονομάζεται κουμαρίνη , μια τοξική ουσία που σε μεγάλη ποσότητα βλάπτει τα νεφρά και το συκώτι.

Η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα, έχει πιο ανοιχτό χρώμα και πολύ γλυκό άρωμα.

κίνδυνος με κανέλα

Η Κάσια έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα. (ΝΑΙ, σαν αυτή που έχετε στο σπίτι σας και που τόσα χρόνια τη λέτε κανέλα).

Η κάσια είναι φτηνή και την πουλάνε σαν κανέλα γιατί έχει και το όνομα Κινέζικη κανέλα (εντάξει σου λένε οι έμποροι τώρα, εμείς κανέλα την ξέρουμε και αυτή).

Άρα η Κανέλα Κευλάνης δεν είναι απλά η καλύτερη κανέλα, αλλά η μόνη κανέλα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας. Η άλλη δεν κάνει ούτε για το ρυζόγαλο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share