Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 4+1 άχρηστα πράγματα που ψωνίζετε από το σούπερ μάρκετ και δεν πρέπει να αγοράσετε ποτέ ξανά

Προσοχή!

15 Απριλίου 2020 15:46
Αυτά είναι τα  4+1 άχρηστα πράγματα που ψωνίζετε από το σούπερ μάρκετ και δεν πρέπει να αγοράσετε ποτέ ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές νοικοκυρές πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ. Όμως, πολλές φορές πραγματοποιούν λανθασμένες αγορές. Αυτό, διότι αγοράζουν περιττά προϊόντα. Δηλαδή, προϊόντα, τα οποία δεν είναι χρήσιμα στην ουσία για το σπίτι τους. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζεται και τι άλλο πρέπει να προσέχετε στα σούπερ μάρκετ λόγω του ιού.

1 Σαπούνι με μικροσφαιρίδια:

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αγοράσει σαπούνι, οδοντόκρεμα ή αφρόλουτρο που περιέχει μικροσφαιρίδια. Τα μικροσφαιρίδια είναι μικρά μπαλάκια που βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος αν είναι σε κρέμα, στη λεύκανση των δοντιών αν εμπεριέχονται σε οδοντόκρεμα ή στο σαπούνι για την απολέπιση των χεριών. Η πραγματική αλήθεια είναι πως οι συγκεκριμένοι κόκκοι δεν είναι καλοί τόσο για το δέρμα μας όσο και για το περιβάλλον. Τα εν λόγω μικροσφαιρίδια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το θαλάσσιο οικοσύστημα μολύνοντάς το και κατ’ επέκταση επιβαρύνουν τα ύδατα καθώς ρέουν από τις αποχετεύσεις ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι αδύνατο να διασπαστούν. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι θέλετε να κάνετε απολέπιση εφαρμόστε έναν από τους δεκάδες φυσικούς τρόπους (όπως αυτόν του μείγματος που αποτελείται από ζάχαρη και μέλι).

2. Αποσμητικά χώρου:

Η αγορά των αποσμητικών χώρου είναι σ’ ένα βαθμό περιττή καθώς περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που επηρεάζουν τον οργανισμό αλλά και τα μικρά παιδιά. Αντί λοιπόν να σκέφτεστε πως θα συγκαλύψετε τις άσχημες μυρωδιές φροντίστε να τις εξαλείψετε κάνοντας χρήση πολλών σπιτικών αποσμητικών χώρου που μόνοι σας μπορείτε να φτιάξετε με απλά βήματα. Για παράδειγμα μπορείτε να βράσετε σε ένα κατσαρολάκι νερό με ξύλα κανέλας και φέτες πορτοκαλιού και να νιώσετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει.


3. Προϊόντα καθαρισμού:

Τα καθαριστικά προϊόντα του εμπορίου εκτός του ό,τι περιέχουν χημικές ουσίες αφήνουν και υπολείμματα στις επιφάνειες του σπιτιού μας. Γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας αγνά καθαριστικά χωρίς χημικά! Χρησιμοποιήστε προϊόντα όπως λευκό ξίδι, μαγειρική σόδα, λεμόνι, αιθέρια έλαια και πολλά άλλα και κάντε το σπίτι σας να λάμπει. Μια κλασική συνταγή καθαριστικού πατώματος είναι να βάλετε στον κάδο της σφουγγαρίστρας μισή ποσότητα νερού και μισή ποσότητα λευκό ξίδι ενώ μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

4. Μείγμα μπαχαρικών:

Μια ακόμα περιττή θα χαρακτηρίζαμε αγορά είναι αυτή του μείγματος μπαχαρικών. Κάτι το οποίο μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε είναι περιττό να το αγοράσετε. Επιλέξτε τα μπαχαρικά που θέλετε και δημιουργήστε το τέλειο μείγμα για τα φαγητά σας. Το έτοιμο μείγμα του εμπορίου είναι πολύ πιθανό να περιέχει φθηνές γλυκαντικές ουσίες και δεύτερης ποιότητας μπαχαρικά.

5. Ντρέσινγκ σαλάτας:

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τις σάλτσες για σαλάτα. Περιέχουν εξαιρετικά ανθυγιεινά υλικά και β’ διαλογής. Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σάλτσες με τα καλύτερα φρέσκα υλικά. Με μια γρήγορη αναζήτηση θα βρείτε εκατοντάδες σάλτσες για σαλάτες ενώ μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στα γούστα σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share