Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσοχή: Δείτε πόσο καιρό επιτρέπεται να έχουμε τα τρόφιμά μας στην κατάψυξη

Κίνδυνος με τα ψάρια και τα κρέατα!

13 Απριλίου 2020 13:29
Προσοχή: Δείτε πόσο καιρό επιτρέπεται να έχουμε τα τρόφιμά μας στην κατάψυξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα τρόφιμα που διατηρείτε για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη, αφού σύμφωνα με την επίσημη αμερικανική ιστοσελίδα είναι πολύ επικίνδυνα μετά από κάποιο διάστημα. Ωστόσο ενημερωθείτε και πότε ακόμα τα τρόφιμα μπορούν να γίνουν βλαβερά.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν βάλετε το ωμό κοτόπουλο που αγοράσατε στην κατάψυξη θα έχει τόσο καλή γεύση εάν το μαγειρέψετε ένα χρόνο αργότερα. Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί ακόμα κι ένα χρόνο αφού το έχετε καταψύξει, ωστόσο η γεύση και η υφή του θα είναι διαφορετική από ότι να είχε καταναλωθεί νωρίτρερα.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αριθμός ημερών για κάθε φαγητό που μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, αλλά υπάρχουν γενικές οδηγίες που μπορεί κανείς να ακολουθήσει.

Ωμό κρέας

Γαλοπούλα, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί: Για καλύτερη γεύση και υφή προτείνεται να καταναλωθούν μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες από την στιγμή που μπήκαν στην κατάψυξη.
Mπριζόλες, φιλέτα και παϊδάκια: Οι μπριζόλες, τα φιλέτα και τα παϊδάκια από μοσχάρι, αρνί ή χοιρινό κρέας μπορεί να μπουν στην κατάψυξη για έξι έως δώδεκα μήνες πριν χάσουν την ποιότητα τους.

Πουλερικά: Τα ολόκληρα πουλιά μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους για ένα χρόνο στην κατάψυξη ενώ εάν τα βάλετε στην κατάψυξη σε κομμάτια διατηρούν την ποιότητά τους για εννέα μήνες.

Ψάρια: Για την καλύτερη ποιότητα, τα λιπαρά ψάρια (όπως σολομός, τόνος) καλό είναι να καταναλώνονται από δύο έως τρεις μήνες.

Οι γαρίδες και τα καλαμάρια θα πρέπει να καταναλώνονται εντός έξι μηνών.
Λαχανικά

Μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη τα περισσότερα λαχανικά για περίπου οκτώ έως 12 μήνες. Για να έχουν καλύτερη γεύση και ποιότητα, μπορείτε να βράσετε τα λαχανικά πριν τα καταψύξετε.

Οι σούπες, τα αβοκάντο, οι σπόροι, τα ζυμαρικά και το τυρί θα διατηρήσουν την ποιότητα τους για δύο έως τρεις μήνες στην κατάψυξη.

Φαγητό που έχει περισσέψει

Μαγειρεμένο κρέας ή πουλερικά: Διατηρούνται από δύο έως έξι μήνες στην κατάψυξη.

Πίτσα:

Μην αφήνετε την πίτσα στην κατάψυξη για περισσότερο από ένα ή δύο μήνες.

Κοτομπουκιές:

Καταναλώστε τις μέσα σε έναν έως τρεις μήνες.
Βάφλες, τηγανίτες και κρουασάν:

Διατηρούνται έως και ένα μήνα στην κατάψυξη πριν χάσουν τη γεύση τους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share