Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 2+1 είδη μάσκας προσώπου που υπάρχουν - Ποια είναι η πιο αποτελεσματκή; (Video)

Προσοχή!

13 Απριλίου 2020 08:32
Κορωνοϊός: 2+1 είδη μάσκας προσώπου που υπάρχουν - Ποια είναι η πιο αποτελεσματκή; (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εν καιρώ κορωνοϊού οι μάσκες προσώπου έχουν γίνει ένα απαραίτητο «αξεσουάρ». Όμως ξέρουμε ποια είναι τα είδη που υπάρχουν; Με τον Σωτήρη Τσιόδρα να μιλά τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα των μασκών και των γαντιών, καθώς και για το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε σαν μέτρο έναντι του κορωνοϊού.

Και όμως έφτασε η μέρα που κάθε σπίτι θα έχει τουλάχιστον μία μάσκα προσώπου. Ο κορωνοϊός μας έχει αναγκάσει να την έχουμε προκειμένου να προφυλαχθούμε και η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε πολλά γι' αυτές. Το βίντεο που ακολουθεί μας λύνει κάποιες απορίες αναφορικά με τα είδη που υπάρχουν.

Οι μάσκες σώζουν ζωές! Και πρέπει να τις φοράνε ΟΛΟΙ - Αποκλειστικό ρεπορτάζ και ντοκουμέντα

Οι μάσκες σώζουν ζωές από την πανδημία του κορωνοϊού και πρέπει να τις φοράνε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως αναφέρει μια έρευνα, όπου παρακάτω σας παραθέτουμε στο Athensmagazine.gr αναλυτικό ρεπορτάζ με ντοκουμέντα.

Οι δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων από το COVID-19 σε σύγκριση με τις ασιατικές χώρες λόγω της αποστροφής της Δύσης στη χρήση μάσκας. Χρειαζόμαστε τη παγκόσμια χρήση μάσκας για να βοηθήσουμε στη μείωση της διασποράς του COVID-19. Με όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες να σας υπενθυμίσουμε ότι στο Tv24 που κυκλοφορεί σ' όλα τα περίπτερα, σας προσφέρει ένα σούπερ δώρο. Μια αποστειρωμένη μάσκα απο βαμβακερό ύφασμα, πλένεται και ξαναχρησιμοποιείται!

Η επίσημη στάση απέναντι στις μάσκες είναι αρνητική και εντελώς λάθος

Ο ιατρικός σύλλογος των Ηνωμενων πολιτειων and ο ΠΟΥ έχουν πει ότι οι μάσκες δεν είναι αποτελεσματικές στην αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19. Αυτό ελπίζουμε ότι είναι ένα λευκό ψέμα για να εξασφαλίσουν μάσκες σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Οτιδήποτε παρεμποδίζει τη μετάδοση αιωρούμενων ιών μειώνει την ύπαρξη του COVID-19.

Η επίσημη στάση ενάντια στη χρήση μάσκας λόγω της αναποτελεσματικότητάς της στη μείωση των περιπτώσεων COVID-19 δεν υποστηρίζεται από οποιαδήποτε έρευνα. Καλύπτουν την απροετοιμασία τους με το να λένε ψέματα για την αποτελεσματικότητα των μάσκων. Πρέπει να αποδώσουμε τους αριθμούς στις μάσκες. Η έρευνα δείχνει την αποτελεσματικότητα της χρήσης της μάσκας.

Γιατί οι μάσκες μειώνουν τους θανάτους απο COVID

Οι μάσκες βοηθούν στη μείωση της θνησιμότητας απο COVID-19 με τρεις τρόπους.

1. Μείωση της εξάπλωσης του ιού από μολυσμένα άτομα. Η μάσκα παγιδεύει τα σωματίδια του ιού στο εσωτερικό, εμποδίζοντας τα σωματίδια του ιού να μεταφερθούν στον αέρα. Προστατεύστε τους άλλους.

2. Μείωση νέων μολύνσεων από μη προσβεβλημένα άτομα. Η μάσκα αποτρέπει την εισπνοή σωματιδίων του ιού από το εξωτερικό. Προστάτευσε τον εαυτό σου.

3. Περιορισμός της επαφής του χεριού με το πρόσωπο. Η μάσκα βάζει ένα φυσικό φράγμα ανάμεσα σε δυνητικά μολυσμένα χέρια και τους πνεύμονες κάποιου.

Πρέπει να αυξήσουμε αυτούς τους τρόπους που μειώνουν την βιωσιμότητα του ιου ενθαρρύνοντας ένα παγκόσμιο πρωτόκολλο μάσκας για την καταπολέμηση του COVID-19

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από το COVID-19 λόγω της μάσκας

Παρά τον μεγάλο ηλικιωμένο πληθυσμό της Ιαπωνίας και την πρώιμη λοίμωξη, το ποσοστό μόλυνσης και θνησιμότητας είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο. Ο κορυφαίος λόγος γι 'αυτό είναι η ισχυρή μάσκα-φθορά της Ιαπωνίας που μειώνει την μεταφορά του COVID-19 σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Η Ιαπωνία είχε μόνο 1.387 μολύνσεις

Οι νόμοι υποχρεωτικής μάσκας της Τσεχικής Δημοκρατίας

Από τις 18 Μαρτίου, η Τσεχική Δημοκρατία έκανε υποχρεωτική τη χρήση μασκών ενώ ήταν δημόσια. Μέχρι στιγμής μόνο 2.942 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 και 23 θάνατοι κατέστησαν μία από τις χαμηλότερες μολυσμένες χώρες στην Ευρώπη.

Ας προωθήσουμε την καλλιέργεια της μάσκας σε χαμηλότερες COVID-19 μολύνσεις

Οτιδήποτε παρεμποδίζει τη μετάδοση από άτομο σε άνθρωπο σε αερολυματικούς ιούς θα μειώσει το ποσοστό μόλυνσης του COVID-19.

  1. Φοράτε μια μάσκα όταν βρίσκεστε εκτός του σπιτιού σας για να αποφύγετε την παρακμή των σταγονιδίων ιόντων με αεροζόλ.
  2. Οι μάσκες N95 είναι καλύτερες από τις χειρουργικές μάσκες, αλλά κάτι που εμποδίζει την αναπνοή σωματιδίων υγρασίας με ιούς βοηθάει.
  3. Χρειαζόμαστε δεδομένα που δείχνουν ένα άμεσο αποτέλεσμα μιας ισχυρής μάσκας-φθοράς καλλιέργειας για να μειωθεί η θνησιμότητα από το COVID-19. Έχουμε μόνο ανέκδοτη έρευνα σε αυτό το σημείο.
  4. Όταν κινούμαστε χωρίς μάσκα σε μια πανδημία είναι σαν να οδηγείτε μια μοτοσικλέτα χωρίς κράνος. Δεν φαίνεστε δροσερό. Οι άνθρωποι σας βλέπουν και νομίζετε ότι δεν εκτιμάτε τη ζωή σας.
  5. Προωθήστε την έρευνα που δείχνει τα οφέλη από τη χρήση μάσκας.
  6. Ξεκινήστε να προωθείτε καθολικές μάσκες - φοράτε σε τοπικό επίπεδο. Ενθαρρύνετε τους γείτονές σας, το κτίριο διαμερισμάτων και την κυβέρνηση της πόλης να φοράτε μάσκες.
  7. Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι σπιτικές μάσκες μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές στην προστασία από τους ιούς.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share