Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαγειρική σόδα και κίνδυνοι: Πού δεν πρέπει να την χρησιμοποιούμε; Δώστε βάση

Προσοχή!

13 Απριλίου 2020 08:30
Μαγειρική σόδα και κίνδυνοι: Πού δεν πρέπει να την χρησιμοποιούμε; Δώστε βάση

Υπάρχει ένα ταπεινό συστατικό στην κουζίνα σας που απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, λευκαίνει τα δόντια, μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες και είναι η μαγειρική σόδα.

Η θαυματουργή, μαγειρική σόδα, χρησιμεύει στα πάντα. Μπορεί να καθαρίσει τις σκληρές επιφάνειες, αλλά και να σας σώσει από τον κίνδυνο δηλητηρίασης από φάρμακα. Ωστόσο, με την συχνή χρήση, υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι που δεν γνωρίζαμε. Πού δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την μαγειρική σόδα;

Πάμε να δούμε:

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν, χρησιμοποιούν μείγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.

Πήρε μαγειρική σόδα και την έβαλε στο πιγούνι - Το πρωί ξύπνησε και...

Ξέρετε τι θα γίνει αν βάλετε μαγειρική σόδα στο πιγούνι σας και το τυλίξετε με έναν επίδεσμο; Δοκιμάστε το άμεσα και θα μας θυμηθείτε.

Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκατό διαφορετικά πράγματα, όπως για παράδειγμα στον καθαρισμό του μπάνιου. Αλλά ξέρατε, ότι η σόδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην περιποίησή σας;

Κι όμως! Συγκεκριμένα, η σόδα θα σας βοηθήσει να "διώξετε" την τριχοφυΐα που έχετε στο πιγούνι σας. Το μυστικό είναι απλό και θα σας το παρουσιάσουμε παρακάτω.

Για την τριχοφυΐα στο πρόσωπο θα χρειαστείτε

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 200mL βραστό νερό

Διαδικασία

  • Αναμείξτε τη σόδα με το βραστό νερό και αφήστε το διάλυμα να κρυώσει.
  • Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβακιού στο διάλυμα και στη συνέχεια στραγγίξτε το.
  • Στερεώστε στα σημεία με τριχοφυΐα με επίδεσμο.
  • Αφήστε το για μια νύχτα. Το πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε μια θρεπτική ενυδατική κρέμα.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία κάθε μέρα μέχρι να παρατηρήσετε διαφορά.
  • Αυτό το διάλυμα αφυδατώνει τα θυλάκια των τριχών με αποτέλεσμα να πέσουν. Επειδή όμως η σόδα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, κάντε μια δοκιμή πριν δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share