Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Κάνει θαύματα: Ποιον κίνδυνο μειώνει ένα αυγό την ημέρα;

Θα το βάλεις στην διατροφή σου κι εσύ

10 Απριλίου 2020 14:23
Κάνει θαύματα: Ποιον κίνδυνο μειώνει ένα αυγό την ημέρα;

Το «ταπεινό» αυγό είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για τη συμβολή του στην αύξηση της χοληστερόλης, ωστόσο τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα το έχουν… αθωώσει και μάλιστα το αναδεικνύουν σε πολύτιμη υπερτροφή.

Άλλωστε, οι πιο πρόσφατες οδηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (Dietary Guidelines for Americans 2015) δεν θέτουν όρια στα επίπεδα πρόσληψης χοληστερόλης από τη διατροφή, ενώ κατατάσσουν το αυγό στην κατηγορία των «τροφών με μεγάλη θρεπτική πυκνότητα», αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες. Με την ευκαιρία δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε ένα αυγό πολύ εύκολα.

Τώρα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής υποδεικνύει ότι το αυγό ωφελεί την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυγό κίνδυνος υγείας

Ερευνητές από το Ινστιτούτο EpidStat του Μίσιγκαν ανέλυσαν 7 παλαιότερες μελέτες σχετικά με τον ρόλο του αυγού στην καρδιαγγειακή υγεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης αυγού και της στεφανιαίας νόσου ή των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μάλιστα, η καθημερινή κατανάλωση αυγού φάνηκε να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία υπέδειξαν ότι ένα αυγό την ημέρα συσχετίζεται με 12% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Το αυγό έχει πολλαπλά διατροφικά οφέλη, όπως η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες αποδεδειγμένα μειώνουν τα επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής» εξηγεί ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Ντόμινικ Αλεξάντερ. «Είναι επίσης εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης».

Κάντε αυτό το κόλπο για να καταλάβετε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα!

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, βέβαια μερικές φορές η κατανάλωση τους μπορεί να αποβεί μοιραία. Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει πόσο απλά και εύκολα μπορείτε να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο.

Πρώτο κόλπο:

Βυθίζουμε το αυγό σε νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πυθμένα του δοχείου, τότε είναι φρέσκο, λιγότερο των 5 ημερών.
Αν ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικο, πάνω από 30 μέρες.
Η μέθοδος αυτή ισχύει μόνο για τα αυγά που έχουν βρεθεί σε θερμοκρασία συντήρησης 20-22oC. Άλλος τρόπος είναι το κούνημα του αυγού.

αυγό

Δεύτερο κόλπο: Το αυγό που όταν το κουνήσουμε, δημιουργεί αίσθημα μετατόπισης του βάρους του, δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Από εδώ και πέρα θα ξέρετε ποια είναι τα αυγά που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα και ποια όχι!

Και μιας και μιλάμε για αυγά, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βουτήξετε ένα αυγό σε μια κούπα καφέ!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share