Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο... νόστιμη θεραπεία για το πρόσωπό σας έχει πορτοκάλι και κακάο!

Νεανική επιδερμίδα στη στιγμή!

8 Απριλίου 2020 11:44
Η πιο... νόστιμη θεραπεία για το πρόσωπό σας έχει πορτοκάλι και κακάο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν μια γυναίκα υπολογίσει πόσα χρήματα έχει ξοδέψει στην έως τώρα ζωή της για μάσκες και κρέμες προσώπου τότε σίγουρα θα στραφεί στα φυτικά προϊόντα που μπορεί να φτιάξει μόνη της. Ίσως μερικές φορές την ενυδάτωση ή τη σύσφιξη που αναζητάς να μην στην παρέχει κάποιο κορυφαίο καλλυντικό της αγοράς αλλά μερικά απλά και φθηνά υλικά από τα ντουλάπια της κουζίνας σου. Αυτό ακριβώς θα σου δείξουμε κι εμείς σήμερα με αυτή τη συνταγή για μια θαυματουργή μάσκα ομορφιάς με βασικό συστατικό το πορτοκάλι και το κακάο. Κι αν δεν περίμενες εμάς αλλά έχεις κάνει καιρό πριν τη στροφή στα φυσικά καλλυντικά, δες εδώ πως θα φτιάξεις μια υπέροχη μάσκα με γιαούρτι, ρόδι και μέλι.

Τι θα χρειαστείς:

  • ½ κ.γ κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1 κ.γ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Έπειτα άπλωσε τη μάσκα σε όλο σου το πρόσωπο και άφησε τη να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και επανέλαβε 1 φορά την εβδομάδα.

Extra Tips: H συγκεκριμένη μάσκα προσώπου είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος, ιδιαίτερα για άτομα που δεν κάνουν σωστή διατροφή.

Ανακατεύει σε ένα μπολ φλούδες πορτοκαλιού, κουρκουμά και μέλι - Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Πόσες μάσκες ομορφιάς υπόσχονται αλαβάστρινη επιδερμίδα, ενυδάτωση και νεανικό δέρμα; Από το να ξοδεύετε μια περιουσία σε καλλυντικά προϊόντα εμπορίου που τελικά μπορεί να μην έχουν το αποτέλεσμα που σας υποσχέθηκαν δεν είναι προτιμότερο να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μάσκα ομορφιάς;

Θα χρειαστείτε απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει αφού θα σας χαρίσει την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τη φλούδα από ένα πορτοκάλι που θα έχετε αποξηράνει και περάσει από μπλέντερ, μέλι, κουρκουμά, γιαούρτι και ανθόνερο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 10 - 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι πέραν των προσδοκιών σας και αυτή θα είναι μια μάσκα που θα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μυστικά ομορφιάς στο βίντεο που ακολουθεί:

Κι αν γενικά αγαπάτε τις σπιτικές μάσκες ομορφιάς, δείτε εδώ ακόμη μία με γιαούρτι ρόδι και μέλι!

Ανακάτεψε κουρκουμά αλεύρι και λεμόνι και χάρισε κάτι μοναδικό στο πρόσωπό της!

Μάσκες ομορφιάς στο εμπόριο κυκλοφορούν χιλιάδες, πάντα όμως το σπιτικό είναι καλύτερο. Μια σπιτική λοιπόν μάσκα ομορφιάς έχουμε σήμερα να σου προτείνουμε με υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου και θα κάνει το δέρμα σου να λάμψει στο λεπτό!

Θα χρειαστείτε ίση ποσότητα από κουρκουμά, αλεύρι ολικής άλεσης, χυμό λεμονιού, γιαούρτι και ροδόνερο. Ανακατέψτε πολύ καλά και voila! Αφήστε την στην επιδερμίδα για ένα τέταρτο και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Πανεύκολο; Τρέξτε να την κάνετε και σίγουρα θα μας ευγνωμονείτε!

Αν θέλετε να πάρετε και μερικές ιδέες ακόμη, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη θαυματουργή μάσκα με ρόδι, γιαούρτι και μέλι!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share