Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια μητέρα είδε αυτό το εξάνθημα στο παιδί της - Μετά από λίγες ώρες έτρεχε να...Δώστε προσοχή!

Μην τα αγνοείτε!

5 Απριλίου 2020 11:46
Μια μητέρα είδε αυτό το εξάνθημα στο παιδί της - Μετά από λίγες ώρες έτρεχε να...Δώστε προσοχή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η μητέρα μετά από την εμπειρία και το δράμα που πέρασε, προειδοποιεί όλους τους γονείς σε περίπτωση που δουν τέτοια εξανθήματα. Τι σημαίνουν για την υγεία;

Όταν η Κάρεν Μακγκρέγκορ παρατήρησε κόκκινα εξανθήματα στο σώμα του παιδιού της στην αρχή σκέφτηκε κάποια αλλεργία, όταν όμως άρχισαν να εξαπλώνονται κάλεσε αμέσως τον γιατρό. Όπως είπε και ο ίδιος, δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε τόσο μικρό παιδί.

«Μεταναστευτικό» ερύθημα

Πως εμφανίζεται: Με τη μορφή κόκκινου εξανθήματος στο δέρμα, όταν αυτό έχει μολυνθεί από το μικρόβιο Borrelia (μπορρέλια). Κύριο χαρακτηριστικό του μεταναστευτικού ερυθήματος είναι ότι όσο μεγαλώνει σε διάμετρο, τόσο το χρώμα του δέρματος στο κέντρο του γίνεται πιο ανοιχτό, ενώ δεν έχει άλλα συμπτώματα.

Τι είναι: Πρόκειται για μόλυνση (νόσος Lyme) που μπορεί να προκληθεί μετά από τσίμπημα ενός σπάνιου τσιμπουριού (ονομάζεται τσιμπούρι ιξώδης και έχει μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας). To μεταναστευτικό ερύθημα εμφανίζεται μέσα σε 3 μήνες και συχνά ακόμα και μέσα σε 3 εβδομάδες μετά το τσίμπημα. Ταυτόχρονα με το εξάνθημα ή και αρκετό καιρό μετά μπορεί να εμφανιστούν και άλλα συμπτώματα (π.χ. πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις, πονοκέφαλος, κόπωση).

Τι μπορείτε να κάνετε: Είναι σημαντικό όταν βρίσκεστε στην εξοχή να ελέγχετε σχολαστικά το παιδί για τυχόν προσκολλημένα τσιμπούρια επάνω του. Έτσι, αν υπάρχει τσιμπούρι και αφαιρεθεί εγκαίρως, ακόμα και αν πρόκειται για το τσιμπούρι ιξώδης, δεν θα κινδυνέψει από την εισβολή του μικροβίου στο δέρμα του. Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές το μικρόβιο από το συγκεκριμένο τσιμπούρι δεν μεταδίδεται αμέσως μετά το τσίμπημα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά μόνο αρκετές ώρες έως και μιάμιση μέρα αργότερα. Όσον αφορά στη θεραπεία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά. [

Η Κάρεν δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες στο Facebook, θέλοντας να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλους τους γονείς. Το ίδιο έκανε και ακόμα μια μητέρα όταν είδε κοκκινίλες στο σώμα του παιδιού της ανεβάζοντας πυρετό, και θα δείτε εδώ τι μπορεί να σημαίνουν.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share