Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Προσοχή, μπήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις;

Αυτά είναι τα 7 σημάδια

2 Απριλίου 2020 23:26
Κορονοϊός: Προσοχή, μπήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως έχετε μολυνθεί με τον covid-19 και δεν το καταλάβατε;

Ο κορονοϊός έχει αρχίσει πλέον και… αποκρυπτογραφείται, με την πανδημία να έχει ξεπεράσει τα 600.000 κρούσματα σε όλο τον πλανήτη.

Μια έρευνα του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης του τμήματος της Εξελικτικής Οικολογίας, την οποία δημοσίευσαν και οι Financial Times, υποστηρίζει ότι ο COVID-19 είχε εισέλθει στη Βρετανία από τα μέσα Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται αυτό το σενάριο.

Αν ισχύει, ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί θα έχουν νοσήσει από τον ιό, με τους περισσότερους να μην το έχουν καταλάβει.

Δείτε 7 συμπτώματα του κορονοϊού που ίσως έχετε αλλά δεν δώσατε σημασία:

  • Φυσικά ο βήχας είναι το κύριο σύμπτωμα…
  • Η απώλεια της γεύσης, όπως μάθαμε πρόσφατα…
  • Η δύσπνοια…
  • Ελαφριές μολύνσεις των ματιών…
  • Η πνευματική κούραση και η κακουχία…
  • Ο υψηλός πυρετός…
  • Αλλά και ο πόνος στην κοιλιά!

Επίσης δείτε τι να κάνετε αν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα του ιού

«Μην φοράτε μάσκες, εκτός αν…» - Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά

Ένα σημαντικό ερώτημα κυκλοφορεί για τον κορωνοϊό από την αρχή της εμφάνισής του και ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να δώσει… μια και καλή την απάντηση, για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι, συστήνοντας κατά κύριο λόγο να μην το κάνουμε. Δείτε και τη δραματική του έκκληση προς τους πολίτες, στη διάρκεια της οποίας λύγισε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού. ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες για να μας βοηθήσουν να επιβραδύνουμε την πανδημία;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε τη Δευτέρα και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό. Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κύριος Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

Η χρήση των μασκών, όπως είπε, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share