Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βούρτσισε τα κάτω δόντια με οδοντόκρεμα και τα πάνω με κάτι άλλο - Η διαφορά σοκάρει!

Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα

1 Απριλίου 2020 14:31
Βούρτσισε τα κάτω δόντια με οδοντόκρεμα και τα πάνω με κάτι άλλο - Η διαφορά σοκάρει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε τα δόντια σας να είναι πιο καθαρά και αστραφτερά, αλλά η οδοντόκρεμα σας δεν φαίνεται να το κάνει αυτό; Σας έχουμε την λύση!

Το βούρτσισμα των δοντιών σας με λίγο θαλασσινό αλάτι ή / και μαγειρική σόδα, είναι ένας ασφαλής και φυσικός τρόπος να εξασφαλίστε δυνατά δόντια και ούλα, να αφαιρέσετε την πλάκα και προστατευτείτε από την κακή αναπνοή.

Αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται είτε μόνα τους, είτε μαζί. Είναι φθηνά και δοκιμασμένα για τη φροντίδα των δοντιών. Αν δεν σας ικανοποιήσει μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα έναν φυσικό τρόπο.

Θαλασσινό αλάτι

Ασβέστιο, μαγνήσιο, πυρίτιο, φώσφορο, νάτριο, νικέλιο, σίδηρο – λίγα από τα πολλά ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα που βρίσκονται στο θαλασσινό αλάτι. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν τα ούλα, προστατεύουν από την πλάκα και την κακή αναπνοή και μπορούν ακόμη και να λευκαίνουν τα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου. Το πλούσιο σε ιώδιο θαλασσινό αλάτι, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων από το στόμα. Το αλάτι παράγει σάλιο και το σάλιο δημιουργεί ένα αντιβακτηριακό φράγμα που προστατεύει το σμάλτο σας.

Μπορείτε είτε να βουτήξετε μια υγρή οδοντόβουρτσα σε μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και να βουρτσίσετε τα δόντια σας όπως θα κάνατε κανονικά… ή μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα διάλυμα θαλασσινού νερού. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι με 100 gr ζεστό νερό. Αφήστε το αλάτι να διαλυθεί και στη συνέχεια κρατήστε το διάλυμα στο στόμα σας για 30 δευτερόλεπτα. Φροντίστε να το φτύσετε και να μην το καταπιείτε όταν τελειώσετε! Αυτό, θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των διογκωμένων, φλεγμονωδών ούλων και την απομάκρυνση των βακτηρίων από το στόμα.

Μαγειρική σόδα

Η σόδα είναι ο φυσικός τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας. Είναι ικανή να καθαρίσει τα δόντια σας από τερηδόνα και πλάκα, χωρίς να φθείρει το σμάλτο των δοντιών σας.

Το διττανθρακικό νάτριο είναι ιδιαίτερα αλκαλικό και ως εκ τούτου καταπολεμά τα οξέα από το στόμα (τα οξέα προκαλούν τερηδόνα), σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια και καταπολεμά την κακή αναπνοή.

Μπορείτε να αναμίξετε σόδα ψησίματος με νερό δημιουργώντας μια πάστα, για να καθαρίσετε τα δόντια σας. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική οδοντόκρεμα. Βουρτσίστε με θαλασσινό αλάτι και μαγειρική σόδα μία ή δύο φορές την εβδομάδα ως συμπληρωματική οδοντιατρική φροντίδα.

Υπάρχουν τυχόν παρενέργειες που πρέπει να προσέξετε; Σύμφωνα με τον Dr. Paul H. Keyes D.D.S., κλινικό ερευνητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Οδοντιατρικής Έρευνας, ΟΧΙ! Ο Keyes υποστηρίζει: «Στα χρόνια που δίδασκα, ζητούσα από χιλιάδες οδοντιάτρους να σηκώνουν τα χέρια τους αν είχαν δει ποτέ κάποιο πρόβλημα με το να βουρτσίζουν τα δόντια τους με αλάτι ή / και μαγειρική σόδα. Δεν είδα ποτέ να σηκώνεται ούτε ένα χέρι! Και παρόλο που δεν έχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις, η περιοδοντική υγεία σε αυτούς τους ασθενείς ήταν πάντα εξαιρετική».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share