Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Οι γιατροί πίστευαν ότι είναι απλά μια μόλυνση στο μάτι - Μετά από μέρες ανακάλυψε τι έφταιγε

Μην το αγνοείτε

30 Μαρτίου 2020 13:28
Οι γιατροί πίστευαν ότι είναι απλά μια μόλυνση στο μάτι - Μετά από μέρες ανακάλυψε τι έφταιγε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιατροί πίστευαν ότι το πρήξιμο στο μάτι του κοριτσιού οφειλόταν σε κάποια κοινή μόλυνση. Δεν φαντάζονταν όμως την τρομακτική αλήθεια.

Όταν η εξάχρονη Στέλλα Ρόμπσον παρατήρησε ότι το ένα μάτι της γινόταν κόκκινο, οι γονείς της δεν ανησυχήσαν πολύ, καθώς συχνά τα μικρά παιδιά αποκτούν πρησμένα και κόκκινα μάτια. Αλλά όταν αυτό δεν υποχωρούσε, πήραν την απόφαση να επισκεφτούν έναν οφθαλμίατρο.

Ο οφθαλμίατρος επιβεβαίωσε την αρχική ανησυχία των γονιών ότι ήταν μια μόλυνση του ματιού.

Αλλά μετά τη συνταγογραφημένη θεραπεία, το μάτι της Στέλλα δεν είχε καμία βελτίωση. Αντίθετα, συνέχισε να χειροτερεύει, το ίδιο και οι ανησυχίες της μητέρας, που αποφάσισε να πάρει μια δεύτερη ιατρική γνώμη. Και αυτή η απόφαση ήταν καθοριστική για τη ζωή του μικρού κοριτσιού…

Ο δεύτερος οφθαλμίατρος ζήτησε να γίνουν και άλλες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων μαγνητικής τομογραφίας. Μετά από μια πιο εξονυχιστική εξέταση, ανακαλύφθηκε ότι η Στέλλα είχε μιας σπάνιας μορφής καρκινικό όγκο, που καλείται ιστιοκυττάρωση.

Η ιστιοκυττάρωση είναι σπάνια νόσος, της παιδικής ηλικίας συνήθως. Συχνές θέσεις προσβολής αποτελούν ο μυελός των οστών, οι πνεύμονες και τα οστά, σχηματίζοντας όγκο. Στην περίπτωση της Στέλλα ο όγκος δεν έγινε αντιληπτός μέχρι να ξεκινήσει να αλλάζει τη μορφή του ματιού, και είχε μεγαλώσει στο όστό που περιβάλλει τον οφθαλμό.

Το χειρότερο ήταν ότι ο καρκίνος της Στέλλα μεγάλωνε γρήγορα και ήταν πολύ επικίνδυνος.

Μόλις οι γιατροί συνειδητοποίησαν με τι έχουν να κάνουν, κανόνισαν να γίνει εγχείρηση αφαίρεσης του όγκου. Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του όγκου γύρω από το μάτι. Επιπλέον, η Στέλλα έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία διάρκειας 12 εβδομάδων.

Σύμφωνα με τη μητέρα του κοριτσιού, η Στέλλα ήταν πολύ θαρραλέα και δεκτική, και έκανε όλα όσα της ζητούσαν οι γιατροί. Πλέον, το κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας και δεν έχει καρκίνο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας γιατρός εξηγεί τη τρομακτική ασθένεια της ιστιοκυττάρωσης, που προσβάλλει κυρίως παιδιά. Μπορείτε να δείτε εδώ και τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του στήθους, για να είστε ενημερωμένες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share