Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βγάλτε την ακίδα από τα νύχια ανώδυνα και πανεύκολα - Χρειάζεστε μόνο...

Βάλτε τέλος στον πόνο

30 Μαρτίου 2020 10:07
Βγάλτε την ακίδα από τα νύχια ανώδυνα και πανεύκολα - Χρειάζεστε μόνο...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε ακίδα σε κάποιο δάχτυλο, δεν είναι μόνο ότι πονάει πολύ και χαλάει την εμφάνιση των νυχιών μας, αλλά πρέπει και να αφαιρεθεί άμεσα, πριν προκαλέσει κάποια μόλυνση.

Πριν την τραβήξετε, κρατήστε ένα παγάκι πάνω από το δέρμα για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό θα κάνει την αφαίρεση λιγότερο επίπονη.

Σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον μια παγοθήκη στην κατάψυξη. Και ναι, ο σκοπός τους είναι να δροσίζουν τα αναψυκτικά, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμη τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε!

Μπορείτε να δείτε εδώ τον πιο εύκολο τρόπο για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ, εύκολα και γρήγορα.

Προσοχή: Τα νύχια σας είναι φουσκωτά; Μπορεί να κινδυνεύετε από...

Αν τα νύχια στα δάχτυλα σας είναι κάπως φουσκωτά τότε μπορεί να έχετε πληκτροδαχτυλία, δηλαδή διεύρυνση της τελικής ονυχοφόρου φάλαγγας των δακτύλων με απώλεια της αντίστοιχης γωνίας. Τι μαρτυρά για την υγεία όμως;

Αυξομείωση της ονυχοφόρου φάλαγγος και επιμήκυνση των ονύχων, συμβαίνει συχνά με πληκτροδακτυλία, ενώ οι ανωμαλίες σχηματισμού των τριχοειδών της ονυχοφόρου φάλαγγος, βρίσκονται με τριχοειδοσκόπηση.

Πρόκειται για διεύρυνση των άκρων των δακτύλων σαν πλήκτρα τύμπανου με σπαθοειδή (σαν σπάτουλα) νύχια, αποτέλεσμα της έντονης υπερπλασίας του ιστού των άκρων όλων των δακτύλων με αύξηση του διαμετρήματος των αρτηριών των δακτύλων και σχηματισμό αρτηριοφλεβικών αναστομώσεων.

Η πληκτροδακτυλία (Clubbed Fingers) χαρακτηρίζεται από ελάττωση της ονυχοφαλαγγικής γωνίας (<160ο), υπερτροφία των μαλακών ιστών στην κορυφή των δακτύλων και αύξηση της καμπυλότητας των νυχιών.

Η πληκτροδακτυλία που συνοδεύει πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή νεοπλάσματα πνευμόνων, και παθήσεις των πνευμόνων, μεσοθηλίωμα, βρογχεκτασία, κίρρωση ήπατος μπορεί να συνοδεύεται από Υπερτροφική Οστεοαρθροπάθεια.

Τα νύχια φανερώνουν πολλά για την υγεία του καθενός, για αυτό αν είναι κίτρινα μπορεί να είναι ένα ακόμα σημάδι όπως θα διαβάσετε εδώ. Ό,τι περίεργο παρατηρήσετε μην το αγνοείτε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share