Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: 7+1 «θεραπείες» που δε βοηθούν στην αντιμετώπισή του

Μάθετε αναλυτικλα γιατί!

28 Μαρτίου 2020 14:32
Κορωνοϊός: 7+1 «θεραπείες» που δε βοηθούν στην αντιμετώπισή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από «έκρηξη» κρουσμάτων και θανάτων σε ορισμένες χώρες, «εκτοξεύοντας» καθημερινά τους σχετικούς αριθμούς παγκοσμίως, για τον κορωνοϊό υπάρχει τον τελευταίο καιρό και μια «έκρηξη» πληροφοριών ως προς τι πρέπει να κάνουμε, για να τον καταπολεμήσουμε και τι όχι. Οι νεκροί στη δική μας χώρα είναι 29 αυτή τη στιγμή.

Υπάρχουν, μάλιστα, αρκετά πράγματα που κάνουμε, όταν είμαστε άρρωστοι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε βοηθούν. Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, βλέποντας την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα, θέλησε να ορίσει αυτές τις «θεραπείες», που καλό είναι για τον ιό αυτόν να «κόψουμε», καθώς δε θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτερα.

1) Το να πίνουμε ζεστά υγρά: «Αυτή η θεραπεία έρχεται μάλλον από την Κίνα, μιας και οι Κινέζοι ποτέ δεν πίνουν κρύο νερό, όταν είναι άρρωστοι, αλλά το πίνουν ζεστό. Δεν έχουμε κανένα λόγο, όμως, να πιστέψουμε ότι λειτουργεί με τον κορωνοϊό», αναφέρουν οι Γάλλοι.

2) Το να βράσουμε νερό με σκόρδο: Η παράδοση αυτή έρχεται μάλλον από τη Βενεζουέλα, από τις εποχές που ζούσαν οι ιθαγενείς στην χώρα και θεωρείτο μια θαυματουργή συνταγή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως, το σκόρδο μπορεί να είναι ένα υγιές προϊόν με αντιμικροβιακές ιδιότητες, αλλά δεν αποδεικνύεται από πουθενά, ότι μας προστατεύει από τον κορωνοϊό.

3) Η κατανάλωση αλκοόλ: Όπως αναφέρει ο Δόκτωρ Κοέν και αναπαράγουν οι Γάλλοι, δεν υπάρχει καμία λογική στο να θεωρείται το αλκοόλ αποτελεσματικό απέναντι στον ιό. Σύμφωνα με τον εν λόγω γιατρό, άλλωστε, 210 άτομα στο Ιράν πέθαναν μόνο και μόνο επειδή πίστεψαν, ότι αυτή ήταν η λύση.

4) Η κατανάλωση κοκαΐνης: Το Υπουργείο Υγείας τονίζει, ότι η κοκαΐνη είναι ένα ναρκωτικό που φέρνει εθισμό και επιπτώσεις στην υγεία. Σε καμία περίπτωση δε μας προστατεύει από τον κορωνοϊό.

5) Το ζεστό μπάνιο: Ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια που μπορεί να φέρει έντονη κόπωση, οπότε το ζεστό μπάνιο μπορεί να κάνει καλό στο σώμα, αλλά όχι στην αντιμετώπισή του, σύμφωνα με τον Δόκτωρα Κοέν. Η θερμοκρασία του σώματος μένει μεταξύ 36.5 και 37 βαθμών, όσο ζεστό κι αν είναι το νερό, άρα δεν πρόκειται να τον σταματήσει, αφού ο ιός θέλει μεγαλύτερες θερμοκρασίες, για να εξαφανιστεί.

6) Ο στεγνωτήρας χεριών: Ούτε και οι στεγνωτήρες χεριών είναι αποτελεσματικοί, όπως εξηγεί το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, καθώς δεν «σκοτώνονται» τα μικρόβια επί της ουσίας. Αυτό που προτείνεται, είναι είτε πλύσιμο με νερό και σαπούνι είτε αντισηπτικό με βάση το οινόπνευμα. Αν κάνουμε αυτά πρώτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εφόσον το θέλουμε, είτε στεγνωτήρα είτε υγρά μαντηλάκια.

7) Τα αντιβιοτικά: Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, μιας και πολύς κόσμος παραπλανάται. Τα αντιβιοτικά δρουν απέναντι σε βακτήρια και όχι σε ιό, επομένως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

8) Η κατανάλωση βοείου κρέατος: Μια δημοσίευση στο Facebook, που επικαλείτο Κινέζους ιολόγους, ανέφερε πως η κατανάλωση βοείου κρέατος πρόσφερε λύση απέναντι στον ιό. Δεν υπάρχει, όμως, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, καμία επιστημονική επιβεβαίωση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share