Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από γιατρό - Ο κορωνοϊός «ζει» πάνω στα φρούτα και λαχανικά - Τι πρέπει να κάνουμε;

Προσοχή!

26 Μαρτίου 2020 21:17
«Βόμβα» από γιατρό - Ο κορωνοϊός «ζει» πάνω στα φρούτα και λαχανικά - Τι πρέπει να κάνουμε;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας ιολόγος, επιβεβαίωσε πως κάθε επιφάνεια είναι επικίνδυνη όταν μιλάμε για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, παράλληλα τόνισε πως οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Timothy Newsome ανέφερε στο FEMAIL πως ο ιός μπορεί να «ζήσει» στις περισσότερες επιφάνειες και γι’ αυτό οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να αρκούνται μόνο στην χρήση γαντιών.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να είναι ενδεχομένως μολυσμένη. Και όπως και με οποιαδήποτε επιφάνεια, υπάρχει κίνδυνος» εξήγησε ο κ. Newsome.

Ο γιατρός τόνισε πως δεν υπάρχει λύση ώστε να γνωρίζουμε αν κάποιο προϊόν είναι μολυσμένο ή όχι από κορωνοϊό, αλλά καθετί αγγίζει ο άνθρωπος μπορεί να είναι μολυσμένο.

Τι προτείνει ο γιατρός

Παρ ΄ότι λοιπόν οι περισσότεροι φοράνε γάντια όταν ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ, ο Newsome πρότεινε μερικούς ακόμη τρόπους ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα προϊόντα που ψωνίζουμε δεν είναι μολυσμένα.

Το καλύτερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά με ζεστό νερό και σαπούνι ή αν δεν γίνεται το πρώτο, έστω με ζεστό νερό.

Μην περιμένετε δηλαδή να καταστραφούν όλοι οι ιοί όταν βράσετε τα τρόφιμα, καθώς μέχρι τότε θα τα έχετε ακουμπήσει ήδη πολλές φορές. «Πλύνετε τα με ζεστό σαπουνόνερο και φυσικά τα χέρια σας», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Τα 12+1 «χτυπήματα» του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα - Βήμα-βήμα οι «επιθέσεις» του (Video)

Η ανθρωπότητα αγωνίζεται να αποφύγει τον κορωνοϊό. Ποια είναι όµως η διαδροµή του όταν καταφέρνει να εισέλθει στον οργανισµό και πώς δρα; Επίσης, αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα από τα οποία μπορείτε να κολλήσετε τον ιό.

Δείτε βήμα-βήμα τις 12+1 επιθέσεις του κορωνοϊού:

  1. Εισέρχεται στον οργανισµό µέσα από το στόµα, τη µύτη ή τα µάτια
  2. Κινείται µε ταχύτητα στις βλεννώδεις µεµβράνες στο πίσω µέρος του λαιµού και προσκολλάται σε συγκεκριµένο υποδοχέα των κυττάρων
  3. Οι πρωτεΐνες του κορωνοϊός επιτρέπουν στο γενετικό του υλικό να εισέλθει στο εσωτερικό ενός κυττάρου
  4. Αφού ο ιός εισέλθει σε ένα κύτταρο, το µετατρέπει σε εργοστάσιο αναπαραγωγής του
  5. Οταν ο αριθµός των αντιγράφων του ιού αυξηθεί, ξεκινά επίθεση στα γειτονικά κύτταρα
  6. Κάνουν την εµφάνισή τους τα πρώτα συµπτώµατα µε πονόλαιµο και ξηρό βήχα
  7. Ο ιός πηγαίνει στις κυριότερες αναπνευστικές οδούς των πνευµόνων, τους βρογχικούς σωλήνες, και στη συνέχεια επεκτείνεται σε όλο το αναπνευστικό σύστηµα, δηµιουργώντας φλεγµονές και σειρά προβληµάτων που έχουν ως αποτέλεσµα την εµφάνιση σοβαρών λοιµώξεων, όπως η πνευµονία και το Σύνδροµο Οξείας Αναπνευστικής ∆υσχέρειας
  8. Εχουν εντοπιστεί περιπτώσεις όπου ο νέος κορωνοϊός δεν προσβάλλει τους πνεύµονες, αλλά το γαστρεντερικό σύστηµα
  9. Μπορεί να µπει στο αίµα
  10. Ενδέχεται να προσβάλει την καρδιά
  11. Είναι πιθανό να χτυπήσει το ήπαρ
  12. ∆εν αποκλείεται να βρεθεί στους νεφρούς
  13. Εχει την ικανότητα να φτάσει στον µυελό των οστών

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share