Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα από τα οποία μπορείτε να κολλήσετε

Προσοχή!

26 Μαρτίου 2020 17:16
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα από τα οποία μπορείτε να κολλήσετε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι περισσότερες από τις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή είναι δυνητικά επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Κάποια αντικείμενα όμως αναδεικνύονται σε αντικείμενα- παγίδες καθώς από τη μια η εξοικείωση μας μαζί τους και από την άλλη η τακτική χρήση τους μπορεί να φέρουν τον ιό στο μέρος που θεωρούμε πιο ασφαλές, δηλαδή στο σπίτι μας.

Ως εκ τούτου όλα αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να απολυμαίνονται επιμελώς και τακτικά ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου. Επίσης, μία έρευνα-σοκ έρχεται στο φως που δείχνει τους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού

Το κινητό μας τηλέφωνο ξέρουμε ήδη πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αρχικά επειδή το κρατάμε πολλές ώρες στα χέρια μας και βεβαίως επειδή το ακουμπάμε σε διάφορες άλλες επιφάνειες.

Ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατη μελέτη είχε δείξει πως η συσκευή αυτή έχει περισσότερα μικρόβια κι από ένα κάθισμα τουαλέτας. Δεν πανικοβαλλόμαστε, ούτε φυσικά εγκαταλείπουμε το κινητό μας, ειδικά αυτό το διάστημα που αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με τους ανθρώπους μας, το διατηρούμε ωστόσο καθαρό σκουπίζοντάς το τακτικά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι χεριών ή επιφανειών.

Αντικείμενα που χρήζουν επίσης προσοχής είναι τα προϊόντα που φέρνετε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ. Τα αντικείμενα αυτά να θυμάστε πως τα έχουν αγγίξει πολλά χέρια πριν από τα δικά σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε αρχικά να αφαιρέσετε τις εξωτερικές συσκευασίες πριν βάλετε τα προϊόντα στο σπίτι σας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορείτε είτε να ψεκάσετε τις συσκευασίες με ένα απολυμαντικό επιφανειών είτε να τις καθαρίσετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Οι διακόπτες και τα πόμολα είναι ένα σημείο του σπιτιού σας που θα πρέπει να προσέξετε. Φροντίζετε να τα καθαρίζετε συχνά.

Η κουζίνα είναι σίγουρα ένα μέρος του σπιτιού που ούτως ή άλλως πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ένας λόγος τώρα παραπάνω λόγω του κορωνοϊού, είναι να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί, καθώς η κουζίνα είναι ένα μέρος που χρησιμοποιείται συχνά, από όλους. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά ειδικά καθαριστικά για τις επιφάνειες της κουζίνας.

Τέλος, τα μπουφάν και γενικά τα πανωφόρια αποτελούν πιθανές εστίες μόλυνσης καθώς δεν πλένονται τακτικά. Οι ειδικοί πάντως μας συμβουλεύουν να τα αφήνουμε όσο γίνεται στον ήλιο ώστε να απομακρυνθούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share