Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Το τρόφιμο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει αλλά δεν ήξερε ποτέ κανείς μας πως φτιάχνεται

Απίστευτο βίντεο!

24 Μαρτίου 2020 14:41
Το τρόφιμο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει αλλά δεν ήξερε ποτέ κανείς μας πως φτιάχνεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο φαίνεται να τρώμε τρόφιμα και να μην γνωρίζουμε πραγματικά πως παρακσευάζονται!

Οι ξηροί καρποί είναι κάποια από αυτά τα τρόφιμα. Αν και είναι πλούσιοι σε θρεπτικά στοιχεία, και ωφέλιμα λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός μας δεν ξέρουμε πολλά για το πως γίνεται η παρασκευή τους.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν βρίσκουμε ποτέ να πωλούνται φιστίκια κάσιους με το κέλυφός τους;

Αυτοί οι αγαπητοί ξηροί καρποί κρύβουν ένα σοβαρό λόγο που δεν πωλούνται έτσι ακριβώς όπως μεγαλώνουν στο δέντρο.

Τα φιστίκια κάσιους ανήκουν στην οικογένεια του δηλητηριώδους κισσού και περιέχουν ένα έλαιο, που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία, όταν καταναλώνεται ωμό. Αυτό το έλαιο βρίσκεται ανάμεσα στο κέλυφος και τον καρπό και έχει ισχυρές ερεθιστικές ιδιότητες. Έτσι, για να είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση, περνούν πρώτα από επεξεργασία, όπου οι καρποί αφού καθαριστούν από το σκληρό περίβλημα, ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, και το έλαιο αυτό γίνεται ανενεργό.

Ένα άλλο γεγονός που δε γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι τα φιστίκια κάσιους μεγαλώνουν στο εξωτερικό μέρος του φρούτου, και το ίδιο το φρούτο θεωρείτε πολύ νόστιμο.

Μια μαρτυρία ενός χρήστη του διαδικτύου μας εξιστορεί την εμπειρία του με ένα καρπό κάσιους:

«Ένας φίλος μου έδωσε ένα ολόκληρο φρούτο κάσιους, που το έφερε από το Ελ Σαβαδόρ. Έκανα το λάθος να δαγκώσω τον καρπό που μεγαλώνει εξωτερικά για να το αφαιρέσω. Ο χυμός του με πιτσίλισε και μου προκάλεσε έγκαυμα στο χείλος, το οποίο διήρκεσε για 3 εβδομάδες. Ευτυχώς που δεν έπεσε στο μάτι μου. Δεν ήξερα τότε πολλά για αυτό το φυτό.»

Εκτός από τους ξηρούς καρπούς μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε και σε αυτές τις 5 τροφές!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share