Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φουμέντο: Το γιατροσόφι που κάνει «θαύματα»

Το «μυστικό» με την κανέλα και το μέλι από την... Κεφαλλονιά

22 Μαρτίου 2020 16:31
Φουμέντο: Το γιατροσόφι που κάνει «θαύματα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φουμέντο στην τοπική διάλεκτο σημαίνει φωτιά και πρόκειται για ένα Κεφαλονίτικο αφέψημα που καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης. Με το μυστικό να είναι η κανέλα και το μέλι. Ακόμη, ανακατέψτε μαγειρική σόδα με μέλι και τρίψτε το μείγμα στους γλουτούς σας, με το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

  • 2 κ.σ τσάι του βουνού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 3 ξυλαράκια κανέλα και 3 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το τσάι με την κανέλα για 5 λεπτάκια, στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ με το μέλι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2. Όσο είναι καυτό βάζουμε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι μας, και κάνουμε βαθιές εισπνοές.
  3. Μπορούμε όμως και να πιούμε αυτό το αρωματικό ρόφημα, το οποίο εκτός από τις εισπνοές, θα μας βοηθήσει να νοιώσουμε καλύτερα από τον βήχα, τον πονόλαιμο, την δύσπνοια και το συνάχι.

9+1 τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα από τον κορωνοϊό

Ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν 9+1 τροφές με τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.

Επίσης, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια μπορεί να είναι τα τρόφιμα που μπορεί κάποια από αυτά να αντέχει μέχρι και 25 χρόνια στο... ράφι; Είναι εκείνες οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε ακόμα και στον κορωνοϊό.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός για την προστασία του ανοσοποιητικού. Βιταμίνη D περιέχουν μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά. Σημαντική επίσης είναι και η έκθεση στον ήλιο – προσώπου και χεριών- για 10-15 λεπτά την ημέρα για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη D.

Γιαούρτι, κεφίρ, προβιοτικά

Σημαντική είναι και η συμβολή γιαουρτιού και κεφίρ και γενικά τροφών πλούσιων σε προβιοτικά.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ένας τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας είναι να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πλάνο τροφές με βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, φράουλες, γκρέιπ φρουτ, πιπεριές κ.ά. Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων καταπολεμώντας τις λοιμώξεις αποτελεσματικά.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι τροφές για 14ήμερη καραντίνα - Τι να ψωνίσετε

Ενώ ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και στη χώρα μας και η καραντίνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στον πληθυσμό. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε στο ποιες είναι οι ηλικίες που "σαρώνει" ο φονικός ιός

Ποιες τροφές χρειαζόμαστε για την καραντίνα

Τρόφιμα μακράς διαρκείας

Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και κατεψυγμένα προϊόντα είναι απαραίτητα για εύκολα καθημερινά γεύματα και δεν πρόκειται να χαλάσουν. Θα χρειαστούμε (ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού) 4 πακέτα μακαρόνια, ρύζι και όσπρια , 5 – 6 κονσέρβες ψάρια και ντοματάκια και 3 – 4 πακέτα κατεψυγμένα λαχανικά και θαλασσινά.

Σνακ

Καλό είναι να έχουμε διαθέσιμα σνακ όπως ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, αλλαντικά, τυρί και συσκευασμένους χυμοί φρούτων. Για να διατηρήσουμε τα αλλαντικά και τα τυριά καλύτερα και περισσότερο, καλό είναι αφού βγουν από τη συσκευασία τους, να τα μοιράσουμε σε μικρότερες ποσότητες και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Κρέας

Το κρέας είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος. Για να φτιάξουμε σούπα ή άλλο γεύμα, θα χρειαστούμε 3 – 4 μερίδες μοσχάρι ή κοτόπουλο ανά εβδομάδα.

Καφές, τσάι, ζάχαρη

Για τους λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το μείνει κανείς χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. Καλό είναι λοιπόν να ελέγξουμε αν έχουμε αρκετό καφέ ή τσάι και ζάχαρη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share