Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτή η τροφή καταστρέφει τον καρκίνο - Είναι πάμφθηνη και την αγνοούμε

Προσοχή!

21 Μαρτίου 2020 06:41
Αυτή η τροφή καταστρέφει τον καρκίνο - Είναι πάμφθηνη και την αγνοούμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ομάδα του Athensmagazine.gr, βρήκε και σας παρουσιάζει την τροφή που κάνει θαύματα, καθώς καταστρέφει τον καρκίνο. Και όμως την καταναλώνουν λίγοι… Ποια είναι;

Το μπρόκολο είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου. Μελέτη που έγινε , σε εργαστηριακό επίπεδο, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Επιπλέον έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του στομάχου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, κάποιες από τις ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη.

Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ελπιδοφόρα καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου. Όπως λένε οι επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου. Η καταπολέμηση γίνεται με αντιβιοτικά και μάλιστα ισχυρά, όμως ακόμα και από αυτά στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών. Κι επειδή θέλουμε να είστε ενημερωμένοι για όλα, δείτε εδώ τα 5 τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο, αν τα βάλετε στην κατάψυξη.

Ποια τρόφιμα προκαλούν τον καρκίνο;

Γνωρίζετε ποια είναι τα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο; Τα έχουμε όλοι σπίτι μας, γι αυτό καλό είναι να τα πετάξουμε άμεσα. Σύμφωνα με μια μελέτη, η ποσότητα των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” στη διατροφή μας σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 100.000 ενηλίκων από το 2009 μέχρι το 2017. "Μια αύξηση της τάξεως του 10% στην ποσότητα των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφών στη διατροφή μας συσχετίστηκε με μια σημαντική αύξηση μεγαλύτερη του 10% στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου", αναφέρει η μελέτη. Μεταξύ των επεξεργασμένων τροφίμων που κάνουν την εμφάνισή τους στη μελέτη είναι τα ζαχαρωτά, τα αναψυκτικά και τα δημητριακά πρωινού.

Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον και οι αφυδατωμένες σούπες, αναφέρονται και αυτά στη μελέτη εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλάτι, το οποίο σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. Όπως μπορείς να φανταστείς, η νικοτίνη και το αλκοόλ δεν λείπουν ούτε αυτά από τη λίστα.

Κατέληξαν λοιπόν ότι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιέχει ποικιλία τροφών είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος στη ζωή του εάν θέλει να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Κι επειδή θέλουμε να είστε ενημερωμένοι για όλα, δείτε εδώ τα 9+1 τρόφιμα με την περισσότερη χοληστερίνη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share