Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το γευστικό smoothie που θα θωρακίσει τον οργανισμό σου και θα σου χαρίσει ένα δυνατό ανοσοποιητικό!

Δοκίμασε το!

17 Μαρτίου 2020 14:41
Το γευστικό smoothie που θα θωρακίσει τον οργανισμό σου και θα σου χαρίσει ένα δυνατό ανοσοποιητικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα smoothies είναι το πιο γευστικό και ταυτόχρονα θρεπτικό ρόφημα που μπορείς να πιεις. Είναι γεμάτα βιταμίνες και σου χαρίζουν ευεξία και ενυδάτωση στη στιγμή.

Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς το smoothie που θα θωρακίσει τον οργανισμό σου, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και ταυτόχρονα θα σου χαρίσει φουλ ενυδάτωση.

Οι φυτικές ίνες των φρούτοσυστατικών του, βοηθούν στην πιο ομαλή απορρόφηση των υδατανθράκων που περιέχει με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη ευγλυκαιμία. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επίσης, στο καλό λίπος των αμυγδάλων και σπόρων chia, αλλά και στα συστατικά της κανέλας.

Το smoothie αποτελεί πολύ καλή επιλογή για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, για όσους εφαρμόζουν ένα πλάνο δίαιτας αλλά και για εσάς που απλά αναζητάτε ένα θρεπτικό ρόφημα.

Τo παντζάρι, τα φρούτα (μπανάνα, αχλάδι), η κούπα με νερό και τα παγάκια, αυξάνουν την υγρασία του ροφήματος, άρα συμβάλλουν και στην δική σας ενυδάτωση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή!

ΥΛΙΚΑ

  • 12 αμύγδαλα μουλιασμένα αποβραδίς και ξεφλουδισμένα
  • 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό
  • 1 μπανάνα
  • 1 αχλάδι
  • 2 ξερά δαμάσκηνα, απύρηνα
  • 1 μικρό ωμό παντζάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
  • 1/8 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
  • 1 κ.σ. σπόρους chia (ή λιναρόσπορο κοπανισμένο)
  • 3-4 παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίξτε στο blender τα αμύγδαλα με το νερό και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σερβίρετε και απολαύστε...

Αν πάλι αναζητάτε ένα ρόφημα λιποδιαλυτικό, δείτε εδώ τις θαυματουργές ιδιότητες του ζεστού νερού σε συνδυασμό με το λεμόνι!

Πηγή: mednutrition.gr

Τα smoothie που θα σε κάνουν να αδυνατίσεις πιο γρήγορα!

Προσέχετε την διατροφή σας και το σώμα σας; Φτιάχνετε συχνά smoothie για να συμπληρώσουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας; Είναι ευρέως γνωστό ότι οι φυσικοί χυμοί και ιδιαίτερα τα smoothies με λαχανικά ή ξηρούς καρπούς περιέχουν συστατικά που μπορούν να μας χορτάσουν, να αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας αλλά και να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό. Αυτές είναι οι γρήγορες συνταγές για smoothie που θα σας κάνουν να αδυνατίσετε πιο γρήγορα!

Διαβάστε πως θα φτιάξετε απολαυστικά smoothies για το πρωινό ή σαν απογευματινό σνακ και επωφεληθείτε από τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που περιέχουν. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!

Smoothie σπανάκι και αβοκάντο

Ένα smoothie που μπορεί να αντικαταστήσει το πρωινό ή το βραδινό γεύμα: Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ ένα αβοκάντο με μια κούπα φρέσκο σπανάκι, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο, 1 κούπα γάλα και παγάκια. (υλικά για 2 μερίδες)

Smoothie μπανάνα

Ένα smoothie που έχει γεύση γλυκού για αυτό είναι μια καλή εναλλακτική για τις στιγμές που έχετε όρεξη για κάποιο γλύκισμα: (για 2 μερίδες) Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 παγωμένη μπανάνα. 1 κούπα γιαούρτι, μισό κουταλάκι βανίλια, 2 κουταλιές μέλι, 1/3 κούπας γάλα (ή γάλα σόγιας), παγάκια. Γαρνίρετε με τρίμμα παξιμαδιού ή διαιτητικού μπισκότου ή δημητριακών.

Θες επίπεδη κοιλιά; Με αυτό το αποτοξινωτικό smoothie θα την αποκτήσεις!

Smoothie σοκολάτα- κεράσι
Ένα αντιοξειδωτικό smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες: (για 2 μερίδες) Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 κούπα γάλα με 2 κουταλιές σπόρους chia, 1 κουταλιά κακάο, 2 κούπες καθαρισμένα κεράσια, 1 μπανάνα και παγάκια.

Smoothie βατόμουρων

Ένα υγιεινό smoothie που θα σας χορτάσει: Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ μισή κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με μισή κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, μισή κούπα φράουλες και 2 χουρμάδες.

Smoothie ροδάκινου
Ένα νόστιμο milkshake που θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σας: Αναμείξτε μια κούπα γάλα αμυγδάλου με μια κούπα ψιλοκομμένου φρέσκου ή κατεψυγμένου ροδάκινου, μισή παγωμένη μπανάνα, μισή κούπα χυμό ανανά και μια κουταλίτσα λάδι καρύδας.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share