Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αν νιώσεις αυτά τα συμπτώματα τρέξε αμέσως στο νοσοκομείο

Τεράστια προσοχή

13 Μαρτίου 2020 11:14
Κορωνοϊός: Αν νιώσεις αυτά τα συμπτώματα τρέξε αμέσως στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κατά χιλιάδες, έχοντας αφήσει ήδη αρκετούς νεκρούς στο πέρασμά του.

Η παγκόσμια κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν ψυχραιμία και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συνίσταται η επικοινωνία με τον γιατρό. Να μένουμε σπίτι, να προσέχουμε ιδιαιτέρως την προσωπική μας υγιεινή και τις ευπαθείς ομάδες, είναι μερικές -ίσως οι πιο σημαντικές- οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε όσο ακόμα ο κίνδυνος του ιού είναι ορατός.

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι συγκεκριμένα και καλό είναι να τα έχουμε υπόψιν, για να μην πανικοβαλλόμαστε. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται αναλυτικά ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουμε αν έχουμε προσβληθεί από κορωνοϊό και ποια τα συμπτώματα που έχουμε αν μας «βασανίζει» μια γρίπη ή ένα απλό κρυολόγημα.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία στο Athensmagazine.gr

Καταγγελία βόμβα από Έλληνα δημοσιογράφο: "Μου ζήτησαν 290 ευρώ για κάνω τεστ κορωνοϊού"

Τo Athensmagazine.gr σας το είχε αποκαλύψει από χτες όμως πλέον οι καταγγελίες είναι δεκάδες! Πόσο χρεώνουν ένα τεστ κορωνοϊού οι ιδιωτικές κλινικές;

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις εξετάσεων για τον κορωνοϊό από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου κατήγγειλε ότι επιστρέφοντας από τη Τουρκία που είχε μεταβεί για τις ανάγκες ρεπορτάζ της εκπομπής του Special Report που παρουσιάζει μαζί με τον Αντώνη Φουρλή, αποφάσισε να κάνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Νοτίων προαστείων προκειμένου να κάνει το προληπτικά το τεστ για τον κορονοϊό. Εξήγησε στη νοσηλεύτρια που φορούσε γάντια και μάσκα ότι ήταν στην Τουρκία, γιαυτό επιθυμεί να εξεταστεί.

Η νοσηλεύτρια του είπε ότι το τεστ στοιχίζει 290 ευρώ γιατί γίνεται μαζί με το τεστ της γρίπης.

Ο δημοσιογράφος της είπε ότι δεν επιθυμεί να κάνει τεστ γρίπης, αλλά η νοσηλεύτρια εξήγησε ότι το "πακέτο" των 290 ευρώ το περιλαμβάνει. Έφυγε και ανάρτησε την καταγγελία του στα σόσιαλ μίντια.

Η ανάρτηση του Τάσου Τέλλογλου

Καλυτερα να νοσησω
Μπηκα στο ιδιωτικο νοσοκομειο της νοτιας Αθηνας.Μου ειπαν οτι πισω απο το περπτερο θα δω δυο ασπρες πορτουλες.Η νοσηλευτρια φορουσε μασκα και γαντια καιη πορτα στο δρομο ηταν ανοιχτη.Πητε τα στοιχεια μου.Της εξηγησα οτι ημουν στην Τουρκια.Πριν κανω το τεστ μου ειπε οτι στοιχιζει 290 ευρω διοτι ειναι μαζι και της γριππης(ειχε δυο σωληνες στο τραπεζι).
-Μα δε θελω γριππη.
-Γιανα την αποκλεισουμε μου ειπε.
Ειπα οτι δεν θελω να μου κανουν τιποτα και εφυγα.Ελπιζω στα δημοσια να μην ειναι αυτο το μπουρδελο.

Ελλάδα: Νίκησαν τον κορωνοϊό 2 ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί!

Εξιτήριο πήρε την Πέμπτη από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης η 38χρονη που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Εξιτήριο πήρε επίσης και ο γιος της.

Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη νόσησε μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο ενώ έπειτα μολύνθηκε και το παιδί της. Για δύο εβδομάδες ήταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η ίδια και ο γιος της παρουσίασαν ήπια συμπτώματα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Η θεραπεία τους, όπως αναφέρει το seleo.gr, θα συνεχιστεί για περίπου δέκα ημέρες ακόμα και θα μείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να μην υφίσταται κίνδυνος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share