Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

7+1 τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε σε όποια ποσότητα θέλετε και να συνεχίσετε να αδυνατίζετε

Τρομερό!

11 Μαρτίου 2020 13:51
7+1 τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε σε όποια ποσότητα θέλετε και να συνεχίσετε να αδυνατίζετε

Σας βρήκαμε τα 7+1 τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε σε όποια ποσότητα θέλετε και να συνεχίσετε να αδυνατίζετε.

Γυρνάτε μετά από μια κουραστική μέρα στο σπίτι σας και – φυσικά – πεινάτε. Αντί να μαγειρέψετε, ανοίγετε ένα σακουλάκι πατατάκια. Οι προθέσεις σας είναι να φάτε “μόνο λίγα», αλλά τελικά υποκύπτετε στην αλμυρή τους γεύση. Το αμέσως επόμενο πράγμα που συμβαίνει είναι ένα άδειο σακουλάκι και… 700 θερμίδες. Και πεινάτε ακόμα!

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, γνωρίζετε πως πρέπει να αποφεύγετε τέτοιες περιπτώσεις.

Τα αλμυρά σνακ είναι εθιστικά (και το ομολογούμε, είναι και νόστιμα), αλλά τα συστατικά που περιέχουν (σε συνδυασμό με τις πολλές θερμίδες) δεν είναι καθόλου θρεπτικά και σίγουρα δεν θα αδυνατίσετε.

Αν, ωστόσο, γεμίσετε το ψυγείο σας με κάποια υγιεινά σνακ μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Μάλλον θα σκέφτεστε ότι εννοούμε λαχανικά, όπως για παράδειγμα μαρούλι και αγγούρια. Το παραδεχόμαστε, η ρόκα είναι στη λίστα μας. Περιλαμβάνονται και κάποια τρόφιμα, όμως, που ίσως δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να τρώτε άφοβα και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνετε καθόλου τον οργανισμό σας.

τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε

  • Σαλάτα με μαρούλι και ρόκα,
  • Μούρα,
  • Φραγκοστάφυλα,
  • Βατόμουρα,
  • Φράουλες,
  • Σέλινο,
  • Μελιτζάνα,
  • Πορτοκάλια,
  • Γκρέιπφρουτ
  • Μανταρίνια,
  • Κολοκυθάκια,
  • Αγγούρια,
  • Αυγά,
  • Ανανάς,
  • Μήλα
  • Δαμάσκηνα.

Δείτε επίσης και αυτά τα φρούτα δεν πρέπει να αναμείξετε πότε μαζί!

6 καρκινογόνα τρόφιμα: Πετάξτε τα άμεσα από το σπίτι σας

Η ομάδα του Athensmagazine.gr, βρήκε 6 τρόφιμα τα οποία είναι καρκινογόνα. Τα έχουμε όλοι στα σπίτια μας.

Δυστυχώς, δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνος. Πολλές φορές η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική, ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κακή διατροφή και στις άκρως επεξεργασμένες τροφές που καταναλώνουμε.

Το περίεργο είναι ότι οι περισσότερες από αυτές πωλούνται στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου και το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κουζίνα σου! Μάθε ποιες είναι και προσπάθησε να τις απομακρύνεις όσο μπορείς από τη διατροφή σου.

Επεξεργασμένα κρέατα

επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα «προϊόντα» κρέατος, όπως τα λουκάνικα και τα σαλαμάκια, είναι ίσως τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους για να τα κάνουν να δείχνουν πιο φρέσκα, ζουμερά και ελκυστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο, που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου.

Αναψυκτικά

Όχι μόνο είναι ιδιαίτερα παχυντικά λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης που περιέχουν, αλλά το καραμελόχρωμα, που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα πολλών γνωστών αναψυκτικών, και η 4-μεθυλιμιδαζόλη που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ασπαρτάμη

Η ασπαρτάμη είναι από τις πιο γνωστές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ζεστά ροφήματα ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αλλά και σε πολλά από τα προϊόντα διαίτης. Μπορεί να νομίζεις πως καταναλώνοντάς την «γλιτώνεις» τις θερμίδες της ζάχαρης και έτσι αδυνατίζεις, αλλά στην πραγματικότητα κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία σου.

επικίνδυνες τροφές

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η ασπαρτάμη, αλλά και άλλες γλυκαντικές ουσίες όπως η σουκραλόζη και η σακχαρίνη, έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου. Δεν ξέρουμε τι λες εσύ αλλά εμείς προτιμάμε να βάλουμε στον καφέ μας ένα κουταλάκι ζάχαρη με 20 θερμίδες, παρά ένα δισκίο σακχαρίνης με 0 θερμίδες και να το ρισκάρουμε.

Σολωμός ιχθυοτροφείου

Σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany, ο συγκεκριμένος σολωμός παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D, ενώ μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνος.

Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Σύμφωνα με έρευνες, οι συγκεκριμένες σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ μάλιστα αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

τρόφιμα

Παράλληλα, το χημικό διακετύλιο, που περιέχουν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων. Μπορεί το συγκεκριμένο είδος ποπκόρν να σου φαίνεται πολύ πιο «βολικό» και γρήγορο, αλλά πραγματικά θα σου πάρει ακριβώς την ίδια ώρα να αγοράσεις το καλαμπόκι για ποπκορν που βρίσκεται στον ίδιο διάδρομο(!) του σούπερ μάρκετ με το επεξεργασμένο, και να το κάνεις ποπκόρν στην κατσαρόλα. Σου υποσχόμαστε πως θα έχει την ίδια (ή ακόμη καλύτερη) γεύση…

Τρόφιμα σε κονσέρβες

Οι κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α), το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και σε αρκετές άλλες ασθένειες. Μάλιστα λόγω της οξύτητάς τους, οι κονσέρβες με ντομάτες θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες καθώς το κόκκινο αυτό φρούτο απορροφά το συγκεκριμένο χημικό ευκολότερα από άλλες τροφές. Κι επειδή φροντίζουμε για την ενημέρωσή σας, δείτε εδώ 5+1 τροφές δηλητήριο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share