Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3+1 tips για να αποφύγετε το άγγιγμα του προσώπου σας!

Σας αφορά!

11 Μαρτίου 2020 11:47
3+1 tips για να αποφύγετε το άγγιγμα του προσώπου σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι φυσικό και επόμενο όλοι μας καθημερινά να αγγίζουμε διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια από κεκτημένη ταχύτητα να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Με τη ραγδαία όμως εξάπλωση του κορωνοϊού αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου, δυστυχώς όμως είναι μια συνήθεια που γίνεται ασυναίσθητα και δύσκολα αποφεύγεται.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 4 σημαντικά tips για να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Ωστόσο, επειδή τα μικρόβια κρύβονται εκεί που κανείς μας δεν φαντάζεται, δείτε εδώ τα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

1.Να έχετε πάντα μαζί σας χαρτομάντηλα

Εάν θέλετε να φυσήξετε τη μύτη ή να ακουμπήσετε τα γυαλιά σας, ενώ τα χέρια σας δεν είναι καθαρά, τότε θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο και να μην αγγίξετε κάποιο σημείο του προσώπου σας με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση, όμως, που δεν έχετε μαζί σας χαρτομάντηλο και θέλετε να φτερνιστείτε, τότε μπορείτε να βάλετε μπροστά τον αγκώνα σας.

2. Εντοπίστε τις πιθανές εστίες του ιού

Εάν ξέρεις περίπου πότε και γιατί αγγίζεις το πρόσωπό σου, τότε είναι σίγουρα πιο εύκολο να σταματήσεις να το κάνεις. Εάν, δηλαδή, πιάσετε τον εαυτό σας να τρίβετε τα μάτια επειδή είναι ξηρά, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σταγόνες για ενυδάτωση. Μάλιστα, ο Τζάστιν Ko, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στο Στάνφορντ Χελθ, συστήνει σε όσους φορούν φακούς επαφής να προτιμούν τα γυαλιά τους, γιατί έτσι θα αποφύγουν τα συνεχόμενα τριψίματα στα μάτια.


3. Απασχολήστε τα χέρια σας με κάτι άλλο

Οι γιατροί συμβουλεύουν να κρατούμε τα χέρια μας απασχολημένα με κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα τα μπαλάκια anti-stress, γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας. Βέβαια, δεν πρέπει να αμελούμε τον καθαρισμό αυτού του αντικειμένου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

4. Μην πανικοβάλλεστε!

«Η γενική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω στους ανθρώπους θα ήταν να έχουν λιγότερο άγχος για όλα αυτά, από το να ανησυχούν εμμονικά με το τι αγγίζουν», δηλώνει ο Στιου Σανκμαν, καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Northwestern. «Το άγχος έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σου σύστημα και όσο περισσότερο αγχώνεσαι, τόσο περισσότερο μειώνεται η ικανότητα του σώματός σου να καταπολεμά τις μολύνσεις». Εφόσον τα χέρια μας είναι καθαρά, το να αγγίζουμε το πρόσωπό μας δεν είναι μια καταστροφική συνήθεια. «Είναι μια φυσική συμπεριφορά που την κάνουμε όλοι. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου», καταλήγει ο ίδιος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share